• Spania câștigă fără emoții duelul cu Croația de pe Olympiastadion, scor 3-0.
  • Morata, Fabian Ruiz și Carvajal au marcat în prima repriză pentru spanioli.
  • Croația a înscris în repriza secundă, însă reușita a fosta anulată după o regulă inedită.
  • În al doilea meci al grupei, Italia a învins Albania, la Dortmund, cu 2-1.
  • Bajrami a deschis scorul pentru albanezi după doar 22 de secunde.
  • Bastoni și Barella au readus Italia în avantaj după doar un sfert de oră de joc.
  • Astăzi, la Euro, se joacă: Polonia-Olanda, Slovenia-Danemarca, Serbia-Anglia.

A doua zi la Campionatul European de fotbal din Germania a însemnat intrarea în scenă a două țări cu 5 titluri în palmares, Spania și Italia. Iar ambele au reușit să câștige, asta înainte să aibă meciul direct din grupa B de la Euro.

Cel mai echilibrat meci a fost, până la urmă, cel care pe hârtie era cel mai dezechilibrat. Elveția a câștigat cu 3-1 în fața Ungariei, pentru ca apoi să înceapă meciurile din grupa B.

Spania – Croația se anunța un duel foarte tare, însă ibericii au rezolvat practic partida în trei minute. Mai întâi, Alvaro Morata a deschis scorul la o fază la care a scăpat singur cu portarul, pentru ca apoi Fabian Ruiz să marcheze golul meciului, după o fază colectivă superbă. În finalul reprizei, Carvajal a înscris pentru 3-0. În a doua parte Spania nu a mai forțat și a scăpat fără gol grație unei reguli mai puțin cunoscute. A fost un penalty apărat de Unai Simon, Perisic a fost primul la minge și a pasat în fața porții iar Petkovic a înscris. Însă Perisic intrase în careu înainte să fie lovită mingea, astfel că golul a fost anulat.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

În al doilea meci din grupă, Italia s-a văzut condusă de Albania după doar 22 de secunde. Bajrami a înscris după o greșeală a lui DiMarco. Squadra Azzura a lovit însă rapid: Bastoni a egalat în minutul 10 cu o lovitură de cap, pentru ca apoi Barella să stabilească scorul final cu un șut de la marginea careului. Albania a avut ocazia să egaleze în a doua parte, însă Italia s-a impus până la urmă și acum urmează Spania – Italia pe 20 iunie.

Ce vezi astăzi la Campionatul European

La Hamburg vezi un duel din grupa D dintre Polonia și Olanda. Polonia este outsider clar în acest meci, cu atât mai mult cu cât nu-l vor avea pe super-golgheterul său, Robert Lewandowski. La grupa C, vezi duelul dintre Slovenia și Danemarca, un meci care poate că nu e atât de atractiv pentru neutri, însă are potențial să surprindă.

Citește și