• Sportivii de la Jocurile Olimpice au primit veste răcoritoare realizate cu țesături speciale care permit evacuarea căldurii.
  • Sportivii consumă o băutură specială pentru a evita pierderile de apă și de săruri minerale.
  • Boxe cu aer condiționat au fost instalate pentru cai la Versailles, unde au loc competițiile ecvestre.
  • Organizatorii oferă 200.000 de pălării, evantaie, sticle de apă și avertizează deținătorii de bilete prin SMS.

Valul de căldură a ajuns și la Paris și poate avea consecințe pentru sportivii olimpici. Cum reușesc atleții de top să facă față acestei călduri?

Cum sunt protejați sportivii?

Dacă de regulă se recomandă evitarea activității fizice intense pe vreme caldă, evident că nu este sfatul care poate fi urmat de către sportivii aflați în competiție.

Medicii au grija să le evite sportivilor insolația, și asta printr-o hidratare continuă pentru a menține o temperatură relativ rece a corpului. Iar hidratarea nu se face doar cu apă! Sportivii consumă o băutură special concepută pentru exerciții fizice pentru a evita pierderile de apă și de săruri minerale evacuate prin transpirație.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Poți fabrica acasă această băutură special concepută pentru atleți. Vei avea nevoie de o jumătate de litru de apă carbogazoasă, bogată în bicarbonat, și de un suc de fructe la alegere care se amestecă cu apa gazoasă. În cele din urmă, adaugă în jur de 0,5g de sare la preparat.

Sportivii au primit și veste răcoritoare. Acestea sunt realizate cu țesături speciale care permit căldurii să se evacueze iar materialele sunt concepute astfel încât să răcească întregul corp.

Cum se adaptează cele mai expuse locuri de la Jocurile Olimpice la caniculă?

Sportivii și spectatorii trebuie să facă față unei călduri intense cu temperaturi de până la 36°C.

Pentru spectatori, Regiunea Île-de-France a anunțat activarea planului caniculă, cu distribuire de apă și pălării. Autoritatea de transport Île-de-France Mobilités a desfășurat deja noi mijloace pentru a împrospăta călătorii, distribuind 2,5 milioane sticle de apă în 74 de stații. Fântâni cu apă sunt instalate și în 94 de puncte din rețea, inclusiv 90% din stațiile care deservesc siturile olimpice.

Au fost instalate zone de răcire, inclusiv brumizatoare și insule de vegetație. În plus, Regiunea Île-de-France va organiza o distribuție de aproape 200.000 de pălării, de asemenea evantaie și sticle de apă în apropierea zonelor de fani și a zonelor de depozitare a spectatorilor. Înainte de a ajunge la locurile olimpice, spectatorii sunt avertizați prin SMS: li se recomandă protecție solară, ochelari și îmbrăcăminte de vară. Pălăriile sunt distribuite la ieșirea de metrou. Voluntarii dau sfaturi prin megafon pentru a evita disconfortul.

Și nu în ultimul rand, boxe cu aer condiționat au fost instalate pentru cai la Versailles, unde au loc competițiile ecvestre.

Satul Olimpic, care găzduiește peste 10.000 de sportivi, a fost proiectat fără aer condiționat, din preocupări ecologice, răcirea făcându-se prin conducte de apă rece. Dar, din prudență, delegațiile au comandat un total de aproape 2.500 de aparate de aer condiționat.

Citește și