• Spaniolul a avut un prim set mai consistent.
  • După un prim schimb de break-uri, a reușit să se mai impună de două ori contra serviciului, încheind cu 6-3 un act încurajator pentru el.
  • Setul al treilea a fost poate cel mai plin de intrigă din tot meciul.

Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) a câștigat Roland Garros, după 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 în finala cu Alexander Zverev (27 de ani 4 ATP). E primul trofeu pe zgura pariziană pentru spaniolul considerat urmașul lui Rafael Nadal.

Spaniolul a avut un prim set mai consistent. După un prim schimb de break-uri, a reușit să se mai impună de două ori contra serviciului, încheind cu 6-3 un act încurajator pentru el.

De cealaltă parte însă, germanul și-a valorificat de-a dreptul timid serviciul, în ciuda unei frecvențe bune: 48% pe primul, 38% pe al doilea. Alcaraz a absorbit perfect forța de dincolo de fileu, neutralizându-l pe Sascha.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Setul al treilea a fost poate cel mai plin de intrigă din tot meciul, dar o intrigă care a izbucnit abia în game-ul al șaselea, când ibericul a făcut break. A și servit pentru 2-1 la general, însă, remarcabil, Zverev a recuperat, lovind periculos cu reverul, consumând energie în mod fructuos și greșind neforțat puțin. Extrem de puțin, doar 5 erori față de 15 ale oponentului.

La festivitatea de premiere, germanul și-a felicitat adversarul pentru cel de-al treilea titlu de Mare Șlem și îi prevede o carieră fantastică, în contextul în care la 21 de ani a câștigat, deja, 14 titluri, plus cele de la Roland Garros, Wimbledon și US Open. El i-a felicitat pe cei din echipa spaniolului și a recunoscut că se bucură, chiar dacă nu neapărat după acest meci.

Citește și