• Spaniolul care face dubla așadar Roland Garros – Wimbledon în acest an a făcut un tenis aproape perfect în primele 2 seturi.
  • La 21 de ani, Alcaraz este cel mai tânăr om care a câștigat Wimbledon și Roland Garros în același an.
  • Djokovic a câștigat cinci puncte la rând și a dus setul în prelungiri.

Carlos Alcaraz își păstrează titlul de la Wimbledon. La 21 de ani, Alcaraz este cel mai tânăr om care a câștigat Wimbledon și Roland Garros în același an și cel mai tânăr campion consecutiv de simplu masculin la Wimbledon de la Boris Becker în 1986.

În acest fel, el a respins ultima încercare a lui Djokovic de a rescrie cărțile de istorie și este pe cale să devină el însuși un mare jucător. Asta înseamnă patru finale de Grand Slam din patru câștigate acum.

Spaniolul care face dubla așadar Roland Garros – Wimbledon în acest an a făcut un tenis aproape perfect în primele 2 seturi, pe care le-a câștigat fără echivoc. Setul trei a fost singurul în care Nole a contat, singurul în care a și condus pe tabelă de altfel. La 5-4 și serviciul pentru iberic, plus 40-0, Djokovic a câștigat cinci puncte la rând și a dus setul în prelungiri, prelungiri decise la tiebreak până la urmă, de un magistral Carlos, care și-a păstrat cumpătul.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

A fost patra sa finală într-un turneu de Mare Șlem și al patrulea trofeu cucerit la doar 21 de ani, iar viitorul poate fi unul strălucitor pentru el, antrenat de Juan Carlos Ferrero, și el fost lider mondial ATP, campion la Roland Garros în 2003.