• Românul a trecut primul la 500 de metri, după care a condus până la finalul celor 1.000 de metri.
  • La final a ajuns cu mai mult de o barcă avans în faţa francezului Adrien Bar.
  • Românul a parcurs cei 1000 de metri în 3:44,75, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță reușită vreodată în această probă la Jocurile Olimpice.

Chirilă a evoluat pe culoarul 4 în seria a treia a calificărilor şi a început mai moderat pe primii 250 de metri. Românul a luat apoi cursa pe pe cont propriu, a trecut primul la 500 de metri, după care a condus până la finalul celor 1.000 de metri.

La final a ajuns cu mai mult de o barcă avans în faţa francezului Adrien Bart, fiind cronometrat cu timpul de 3 minute, 44 de secunde şi 75 de sutimi, cel mai bun timp într-o cursă olimpică. Cei doi au obţinut calificarea directă în semifinalele care vor avea loc vineri, de la ora 12.30.

Românul a parcurs cei 1000 de metri în 3:44,75, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță reușită vreodată în această probă la Jocurile Olimpice, echivalentul unui record olimpic. La canotaj și caiac canoe nu se omologhează recorduri mondiale și olimpice, deoarece performanțele depind prea mult de condițiile meteo, însă se cuantifică într-un clasament cei mai buni timp all-time.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI

Cătălin Chirilă va evolua în semifinalele probei de canoe simplu 1000 de metri vineri, de la ora 12:30. Primii 3 clasați din fiecare semifinală vor avansa în marea finală, programată tot vineri, de la ora 14:40. Cătălin Chirilă era printre favoriții la o medalie încă de dinaintea competiției, iar odată cu evoluția de azi și-a confirmat statutul.

Citește și