• Hong Kong: Bilete de metrou pe viață și abonamente la săli de sport nelimitate pentru medaliați.
  • Coreea de Sud: Scutirea de serviciul militar obligatoriu și mașini oferite de Hyundai.
  • Malaysia: Mâncare gratuită pe viață, un SUV și un apartament de lux pentru câștigătorii de aur.
  • Columbia: Mile de călătorie pentru medaliați, de la 100.000 pentru aur la 30.000 pentru bronz.
  • Mexic: Sume de bani provenite din fonduri confiscate de la un politician corupt.
  • Polonia: Diamante, tablouri, excursii și premii financiare substanțiale pentru campioni.
  • Indonezia: 5 vaci, un teren, trei kilograme de aur și vacanțe.

Când te gândești la Jocurile Olimpice, probabil îți vin în minte medaliile strălucitoare de aur, argint și bronz. Dar știai că sportivii primesc mult mai mult decât atât? În diverse colțuri ale lumii, aceștia sunt recompensați cu premii incredibile, de la mașini de lux până la apartamente și chiar vaci.

Fiecare medalie olimpică garantează sportivilor sud-coreeni scutirea de serviciul militar. Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii apţi de muncă, pentru cel puţin 18 luni. Dar olimpicii mai primesc și o mașină. Medaliaţii mexicani vor primi Sume de bani provenite din fonduri confiscate de la un politician corupt.

Pentru sportivii din Polonia, lista e mai lungă. Un diamant, un premiu de 250.000 de zloţi (58.000 de euro), un apartament cu două camere, un tablou şi un voucher de vacanţă: acesta este premiul în bani promis fiecărui campion olimpic polonez la un sport individual.

Recomandări

WATCHOS 11 E AICI
CHILES NU SE LASĂ
„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
APA TRECE, PROBLEMELE RĂMÂN

Indonezia: nu te-ai aștepta, dar campioanele olimpice la dublu la badminton la Tokyo au primit cinci vaci, un teren şi trei kilograme de aur, potrivit presei. Hong Kong surpriză – bilete de metrou pe viaţă, dar și abonamente pe durată nedeterminată la sală de sport.

Cum rămâne cu românii noștri?

În România, medaliații cu aur primesc 140.000 de euro, cei cu argint 100.000 de euro, iar cei cu bronz 60.000 de euro- conform preşedintei ANS, Elisabeta Lipă.

Ion Țiriac a anunțat că va recompensa toți sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice, nu doar pe cei cu aur. Fiecare câștigător al unei medalii de aur va primi o mașină în valoare de 50.000 de euro. Fiul său, Alexandru Țiriac, a dezvăluit pe Instagram că și medaliații cu argint și bronz vor fi premiați, însă nu este clar dacă aceștia vor primi tot mașini sau altceva.

Citește și