Ce români participă astăzi la Jocurile Olimpice 2024? Cătălin Chirilă va lua startul în semifinalele probei C1 – 1.000 metri masculin

Jocurile Olimpice se apropie de final. Ceremonia de închidere este programată duminică la Paris. România pleacă de la această ediție cu rezultate excepționale. 3 medalii de aur, 4 de argint și un bronz. Dar cu doar câteva zile înainte de închidere, țara noastră își poate mări palmaresul de medalii.

Cine luptă azi pentru medalie?

Românii ne vor reprezenta la kaiac-kanoe, lupte și haltere. Cătălin Chirilă, campion mondial în 2022 şivicecampion mondial în 2023, va lua startul în semifinalele probei C1 – 1.000 metri masculin, după ce în serii a bătut recordul olimpic cu un timp de 3 minute, 44 secunde și  75 de sutimi. Sportivul nostru este văzut drept favoritul probei.

La lupte, Kriszta Incze intră în competiție la categoria 62 kg, având programate calificările, apoi urmând să intre pe saltea în funcție de rezultate.

Iar dacă Mihaela Cambei ne-a bucurat pe toți cu medalia de argint la categoria 49 de kg, acum este rândul Loredanei Toma să repete performanța. Campioană europeană și mondială la categoria 71 de kilograme, Loredana poate aduce una dintre ultimele medalii pentru România de la Jocurile Olimpice 2024.

În prezent, cu cele 8 medalii cucerite la Paris, România se află pe locul 14 în clasamentul pe națiuni.

Exit mobile version