• Leclerc a fost pe prima poziție în Monaco și Belgia în acest sezon, câștigând cursele din Monaco și Italia.
  • Leclerc a declarat că Baku este unul dintre circuitele sale preferate și a subliniat importanța gestionării pneurilor pentru cursa de mâine.
  • În calificări, Oscar Piastri (McLaren) a terminat pe locul doi, urmat de Carlos Sainz (Ferrari) pe trei, Sergio Perez (Red Bull) pe patru, George Russell (Mercedes) pe cinci și Max Verstappen (Red Bull) pe șase.

Charles Leclerc (Ferrari) va începe din pole position în Marele Premiu al Azerbaidjanului, a 17-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Este al patrulea an consecutiv în care Leclerc pleacă de pe prima poziție la Baku. În acest sezon, a mai fost pe prima poziție în Monaco și Belgia, câștigând în Monaco și Italia.

Leclerc a spus că Baku este unul dintre circuitele sale preferate, iar în Q3 a obținut un timp excelent, menționând importanța gestionării pneurilor pentru cursă: „Este unul dintre circuitele mele preferate ale sezonului. Ritmul a fost întotdeauna acolo, iar în Q3, în ultimul tur, am încercat un pic mai mult şi timpul pe tur a venit frumos, am simţit maşina foarte bine şi este uimitor să fiu în pole position. Gestionarea pneurilor va fi un lucru important mâine”.

În calificări, Oscar Piastri (McLaren) a terminat pe locul doi, urmat de Carlos Sainz (Ferrari) pe trei, Sergio Perez (Red Bull) pe patru, George Russell (Mercedes) pe cinci și Max Verstappen (Red Bull) pe șase.

Citește și