Unde mergi la surf în România? Constanța este destinația ideală, spune Andrei Damian

Vrei să faci surf și nu știi unde? Îți zic eu, la Constanța. Unde ai ocazia să înveți bazele dar și să te bucuri de adrenalină, dacă deja ai trecut de primele valuri. Și chiar dacă vremea s-a schimbat pasionații acestui sport, nu renunță la plăcerea lor. Poate doar se mută undeva mai cald, bineînteles pe perioade scurte.

„Nu este foarte greu, se poate practica datorită geografia locului din Constanța, la Mareceța, unde plajele permit acum surf mult mai ușor la Marea Neagră, având niște valuri foarte faine. Aici vorbim atât despre surf, cât și despre kitesurfing, un sport care devine din ce în ce mai popular la Marea Neagră”, a spus Andrei Damian.

Cam în ce constă pregătirea? Cum arată antrenamentele?

„Pentru a practica kitesurfing, trebuie să urmăm un curs de aproximativ 12-14 ore. Ideal ar fi ca acest curs să fie realizat cu un instructor acreditat pentru a învăța bine tehnicile, mai ales cele de siguranță. După 12-14 ore, un elev poate începe să practice singur pe apă, după ce își obține un echipament propriu”, a spus Andrei Damian

Care sunt cele mai populare destinații din țară, dar și din afară?

„Din țară, aș menționa Constanța și Mamaia, unde există 2-3 spoturi de kitesurfing. În afară, acest sport se practică în multe țări. Pe perioada iernii, Africa de Sud și Filipine sunt locații foarte frumoase. Iar pe perioada verii, în Spania, zona Tarifa, precum și în Italia și Grecia, kitesurfing-ul este foarte des întâlnit. Practic, se poate practica în toate țările cu ieșire la mare, unde avem și vânt constant”, a declarat Andrei Damian, directorul WEGO pentru Aleph News.

Exit mobile version