• Corvinul Hunedoara, echipa din Liga a doua care a câștigat Cupa României, s-a calificat în turul doi preliminar al Conference League.
  • CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar al Champions League după ce a învins-o pe Neman Grodno.
  • Universitatea Craiova a fost eliminată din Europa League după ce a pierdut în fața lui Maribor.

Cele 4 echipe românești care s-au calificat în Cupele Europene sunt 3: FCSB si CFR. Dar merge și Corvinul mai departe – chiar dacă a pierdut. Una din surprizele verii în Europa, Corvinul Hunedoara, echipa din Liga a doua care a câștigat Cupa României s-a remarcat și ieri. După 0-0 acasă cu vicecampioana Croației, Rijeka, Corvinul a fost aproape de o minune în Croația.

A ratat însă un penalty cu un sfert de oră înainte de final și a pierdut cu 1-0. Corvinul ia vicecampioanele la rând. Eliminată din Europa League, va continua în cea mai slabă competiție europeană, Conference League. Acolo unde se va bate cu Astana, din Kazahstan.

Mai bine s-a descurcat CFR Cluj, care și-a spălat rușinea din tur, 0-0 acasă cu Neman Grodno din Belarus. În returul jucat în Ungaria, CFR a câștigat cu 5-0. Mai departe, CFR va juca împotriva lui Maccabi Petah-Tikva – care joacă meciurile de acasă tot pe teren neutru.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Cel mai prost a ieșit Craiova. După 0-2 la Maribor, oltenii n-au reușit să revină acasă în fața a 20.000 de spectatori. Victoria 3-2, a fost insuficientă și Craiova mai speră să joace în Europa vara viitoare.

Citește și