• Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după 15 ani de carieră.
  • A fost desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare din lume.
  • Ea regretă că nu a câștigat un titlu mondial sau olimpic cu România

Cristina Neagu, desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii, anunță că își va încheia impresionanta carieră la sfârșitul acestui sezon. Asta după ce în decembrie 2023 Neagu s-a retras din echipa națională.

După mai bine de 15 ani petrecuți pe teren, Neagu, în vârstă de 35 de ani, se retrage cu un palmares impresionant: de patru ori desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în – 2010, 2015, 2016, 2018-, golgheter all-time al Campionatului European și lider incontestabil al naționalei României.

Decizia Cristinei vine după o carieră marcată nu doar de succes, ci și de numeroase accidentări grave, inclusiv multiple rupturi de ligamente la genunchi. Chiar și în fața acestor obstacole, Neagu a reușit să revină de fiecare dată, demonstrând o determinare și o forță mentală extraordinară. Ea a mai precizat că va fi parte dintr-o caravană organizată de sponsorii săi, care va merge în mai multe oraşe din ţară, urmând să-și ia adio de la fanii săi.

Recomandări

AL FAYED E ACUZAT
MADURO E ÎNVINGĂTOR
X MERGE ÎN BRAZILIA
PROCES LA JOCURILE VIDEO
NE-A PLĂCUT, NU MAI VENIM
SOMN DE VOIE

Cristina a recunoscut că, deși a avut o carieră de succes, există câteva momente care i-au lăsat un gust amar. „Desigur, am câteva regrete. Am visat mereu să câștig un titlu mondial sau olimpic cu echipa națională, dar nu am reușit. Și accidentările m-au împiedicat să joc la cel mai înalt nivel în anumite momente cheie din cariera mea. Totuși, știu că am dat tot ce am avut mai bun”, spune sportiva.

Citește și