• David Popovici a câștigat prima medalie de aur a României în proba de 100 m liber.
  • Andrei Cornea și Marian Enache au câștigat medalia de aur la dublu vâsle masculin.
  • Echipajul de 8+1 feminin de la canotaj a câștigat a treia medalie de aur.
  • Ancuţa Bodnar și Simona Radiș au câștigat argintul la dublu vâsle feminin.
  • Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia de argint la dublu rame feminin.
  • Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au luat argint la dublu vâsle.
  • David Popovici a câștigat medalia de bronz în proba de 200 m liber.
  • Bianca Ghelber concurează astăzi în calificări la aruncarea ciocanului feminin.
  • Luni, Sabrina Maneca Voinea și Ana Maria Bărbosu vor concura la gimnastică, la sol.
  • Sabrina Maneca Voinea concurează luni și pentru medalie la bârnă.

România a avut o primă săptămână foarte bună la Jocurile Olimpice de la Paris, iar lupta pentru medalii continuă. Mai sunt încă 8 zile în care sportivii români speră să țină România cât mai sus în clasamentul medaliilor pe națiuni. Și chiar dacă nu au terminat mereu cu medalie, sportivii noștri au făcut deja o figură frumoasă la Paris în multe probe.

Ce reușite a avut România în prima săptămână a Jocurilor Olimpice?

Deși mai avem câteva zile bune de competiții, echipa României are toate motivele de mândrie. Stăm bine și matematic. Delegația României de la Paris a fost din start mai numeroasă decât la Rio și Tokyo, mai exact 106 sportivi, față de 97 la Rio și 101 la Tokio, iar performanțele s-au îmbunătățit. Avem până acum 7 medalii: 3 de aur, 3 de argint și un bronz. La Tokio am încheiat competiția cu 4 medalii, la fel ca la Rio.

Care sunt medaliile obținute până acum: David Popovici a câștigat prima medalie de aur a României în proba de 100 m liber. Andrei Cornea și Marian Enache au câștigat medalia de aur la dublu vâsle masculin. Echipajul de 8+1 feminin de la canotaj a câștigat ieri a treia medalie de aur. Apoi, Ancuţa Bodnar și Simona Radiș au câștigat argintul la dublu vâsle feminin. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia de argint la dublu rame feminin, iar Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au luat argint la dublu vâsle.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Echipa feminină de gimnastică s-a calificat în finală după o pauză de 12 ani și a terminat competiția pe locul 7 în lume. Mădălina Amăistroaie a mers până în optimi la tir cu arcul și a fost aproape de medalie. Bernadette Szocs a ajuns până în sferturi la tenis de masă și lista ar putea continua mult așa.

Mai avem șanse la medalie în zilele următoare?

Astăzi, Bianca Ghelber concurează în calificări la aruncarea ciocanului feminin, Stella Rutto în proba de 3.000 m obstacole feminin, iar la Yachting continuă Ebru Bolat. Luni revin emoțiile la gimnastică. Sabrina Maneca Voinea va evolua la bârnă și sol, iar Ana Maria Bărbosu doar la sol. Și o medalie de bronz ar aduce o mare bucurie pentru gimnastica națională și pentru noi toți.

Citește și