• România a învins Ucraina la Euro cu un scor de 3-0.
  • Belgienii au reușit să înscrie la singura lor oportunitate din prima repriză, însă VAR-ul a intervenit.
  • Astăzi vom avea doar două meciuri la Euro, ultimele din prima etapă a grupelor.

România e pe primul loc în grupa E, de la Euro după victoria fantastică în fața Ucrainei, însă surpriza turneului de până acum a fost în celălalt meci din grupă. Marea favorită din grupă, Belgia, următoarea adversară a tricolorilor, a pierdut dramatic în fața Slovaciei.

Cum a reușit Slovacia marea surpriză?

Probabil nimeni nu ar fi pariat pe o victorie a Slovaciei, însă aceasta a făcut un meci excelent contra uneia dintre favoritele la titlul european. Echipa antrenată de italianul Francesco Calzona a blocat extrem de eficient atacurile Belgiei și principala armă, pasele lui Kevin De Bruyne. Schranz a deschis scorul foarte rapid, în minutul 7, și tot slovacii au mai ratat o ocazie bună înainte de pauză. Belgienii au reușit să înscrie la singura lor oportunitate din prima repriză, însă Lukaku se afla în poziție de offside și VAR-ul a intervenit.

În repriza a doua, Belgia a atacat în valuri însă a fost complet ineficientă. Și când a reușit, în sfârșit, să marcheze, a intervenit din nou VAR-ul care a sesizat un henț al lui Openda în faza premergătoare golului. Până la urmă, Slovacia a obținut o victoria uriașă și se află pe locul 2 în clasament, după România care are avantajul golaverajului.

Recomandări

ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CUM ÎȘI CRESC AVERILE MILIARDARII?
VINDECĂ TERAPIA MRNA-LNP CANCERUL?
UNTOLD URCĂ PE PODIUM
LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR

În ultimul meci al zilei a intrat în scenă vicecampioana mondială, Franța. Care, mai degrabă, a dezamăgit. Deși a reușit să câștige cu 1-0 grație unui autogol, Franța a fost dominată o bună parte din meci de Austria. Până la urmă a câștigat, însă l-a pierdut pe Kylian Mbappé, cel care a suferit o accidentare serioasă la nas. Rămâne de văzut dacă va lipsi un meci. Cel mai probabil va fi nevoit să joace cu mască de protecție.

Ce meciuri vedem azi la Euro?

Astăzi vom avea doar două meciuri la Euro, ultimele din prima etapă a grupelor. Mai întâi avem un duel extrem de interesant între o altă participantă surprinzătoare la acest turneu, Georgia, cea care va juca împotriva Turciei. Vedeta georgienilor, Kvaratskelia de la Napoli, reprezintă marea speranță pentru micuța țară cu 3,5 milioane de locuitori. În ultimul meci al serii, Portugalia va întâlni Cehia pe arena celor de la Leipzig.

Citește și