Cum comentează Ilie Năstase gestul făcut de Sebastian Colţescu: „De ce şi-a cerut scuze? Nu înţeleg”

Ilie Năstase a avut o intervenţie telefonică în emisiunea „Ochii pe mine”, în care a vorbit despre incidentul de la meciul din UEFA Champions League, dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, unde Sebastian Colţescu a fost acuzat de limbaj rasist.

„El (n.r. – antrenorul secund de la Istanbul) a venit din tribună pe teren, să facă scandal. În româneşete „negru” înseamnă rasism? Cum putea să îl descrie? Putea să îi spună „o persoană de culoare”, a greşit. Nu a vrut să îl jignească pe acel jucător. De ce şi-a cerut scuze? Nu înţeleg”, a spus Ilie Năstase.

Fostul mare tenismen a spus că, în perioada în care juca tenis, circulau tot felul de glume între jucători, însă nu erau luate în serios: „Ceilalţi mă făceau comunist, la americani le spuneam „capitalişti”. Acum e foarte sensibilă treaba asta”.

Totodată, Năstase reclamă şi dublul standard şi faptul că românii au fost discrimanţi, de-a lungul timpului.

„Când ceilalţi greşesc şi ne fac „ţigani” nu reacţionăm. Un cuvânt greşit dacă spun, apar în toată lumea, invers nu se întâmplă. Când suporterii unguri, la un meci de handbal, ne-au arătat fundul în momentul intonării imnului României cine ne-a luat apărarea?”, a mai spus Năstase.

Exit mobile version