• Thomas Jolly pregătește o creație distopică, într-o lume futuristă purtată de acrobați, dansatori și artiști de circ
  • Se anunță participarea lui Tom Cruise, Snoop Dogg, Billie Eilish și Red Hot Chili Peppers
  • La Ceremonia de închidere de la Paris vor fi decernate medaliile pentru Maraton.
  • Biletele au fost puse în vânzare cu prețuri între 45 și 1.600 de euro

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va marca sfârșitul a mai mult de două săptămâni de măiestrie sportivă. Ceremonia oficială de închidere va avea loc în această duminică și promite să fie la fel de impresionantă ca cea de deschidere, pe Sena. Startul va avea loc la ora 21.00. iar spectacolul va avea loc pe Stade de France din Saint-Denis, unde au avut loc evenimentele de atletism și rugby în timpul Jocurilor.

Ar trebui să dureze două ore și promite că „îi va duce pe spectatori într-o călătorie în timp, în trecut și în viitor”. Elementele cheie ale protocolului vor fi prezente ca în orice ceremonie de închidere: parada (unde sportivii vor purta steagul națiunii lor), ceremonia de medaliere pentru maraton, discursurile – inclusiv proclamarea închiderea Jocurilor și stingerea flăcării olimpice.

La ce ne așteptăm de la spectacolul propriu-zis?

Decoruri gigantice, costume și lumini spectaculoase… Unul dintre momentele principale va fi spectacolul „Records”, pus în scenă de directorul artistic al Jocurilor Thomas Jolly, care ar trebui să dureze în jur de treizeci de minute. „O creație distopică, într-o lume futuristă în care Jocurile au dispărut”, purtată de „acrobați, dansatori și artiști de circ”.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Potrivit Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice (COJO), acest program rămâne oarecum enigmatic: „Thomas Jolly a vrut să împărtășească un mesaj puternic și să ofere spectatorilor o adevărată călătorie colectivă imersivă: o călătorie în trecut, la originile Jocurilor, dar și în viitor, în cele din urmă în afara timpului. „Este un spectacol foarte vizual, foarte coregrafic, foarte acrobatic, cu o dimensiune de operă ”, a declarat Thomas Jolly. „Așteptați-vă la o producție majoră gen Hollywood”, a mai spus o sursă pentru Deadline.

Există multe zvonuri cu privire la numele care vor atrage atenția la ceremonie. Ce e confirmat până acum?

Stade de France va fi „transformat într-o sală de concerte gigantică”, precizează site-ul oficial al Jocurilor Olimpice. Luni, Le Parisien susține că poate confirma prezența unora dintre personalitățile așteptate să facă spectacol : grupurile Air și Phoenix , flagship-uri ale French Touch, care susținuseră deja un concert comun spectaculos pe acoperișul Terminalului 1 al aeroportului Roissy, pe 17 iulie.

Se pare că Snoop Dogg, Billie Eilish și Red Hot Chili Peppers vor cânta din Los Angeles, care va găzdui Jocurile de vară în 2028, combinând spectacole live și înregistrate Cântăreața Cher va interpreta imnul național american pe Stade de France. Tom Cruise, care a purtat deja flacăra în 2004, va participa „la o secvență de 8 minute realizată de americani chiar înaintea discursurilor de protocol. O secvență care ar trebui să integreze imaginile urmăririi pe care actorul a filmat-o în aprilie, nu departe de Champs Elysées și pe podul Bir-Hakeim”.

Se zvonește că superstarul american va efectua și o cascadorie spectaculoasă pe fațada Stade de France, înainte ca un videoclip înregistrat anterior să-l arate dând steagul olimpic sportivilor americani în apropierea celebrelor litere albe de la Hollywood. Nimic nu este sigur, dar a fost pronunțat și numele lui Beyoncé. Un singur lucru este cert: vor fi, ca și în cadrul ceremoniei de deschidere, multe surprize.

Citește și