Cursa masculină de triatlon, programată azi, a fost amânată pentru miercuri, din cauza nivelului de poluare din Sena

Triatlonul olimpic masculin planificat pentru marți a fost amânat din cauza îngrijorărilor legate de calitatea apei din râul Sena din Paris, unde ar fi trebuit să aibă loc partea de înot a cursei, anunță Voa News.

Organizatorii au declarat că vor încerca să organizeze triatlonul masculin miercuri. Competiția feminină este, de asemenea, programată miercuri, dar ambele sunt supuse testelor de apă. Vineri este de asemenea planificată ca dată de rezervă.

Dar Meteo-France, serviciul francez de meteorologie, a prognozat furtuni marți seara, ploi slabe miercuri după-amiază și furtuni joi, ceea ce ar putea complica reprogramarea evenimentelor.

Ploile abundente determină, în general, creșterea nivelului de E. coli și a altor bacterii în Sena. Parisul s-a confruntat cu o ploaie torențială în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri, iar ploaia a continuat și sâmbătă. Partea de înot a evenimentelor de antrenament menite să le permită triatleților să se familiarizeze cu traseul a fost anulată atât duminică, cât și luni, din cauza preocupărilor legate de calitatea apei.

Decizia de a amâna triatlonul masculin a fost luată în urma unei întâlniri care a avut loc marți dimineață devreme și la care au participat organismul de conducere al sportului, World Triathlon, echipa sa medicală și oficialii orașului.

„În ciuda îmbunătățirii nivelului calității apei în ultimele ore, citirile în unele puncte ale traseului de înot sunt încă peste limitele acceptabile”, au declarat organizatorii într-o declarație în care anunță amânarea, subliniind că «prioritatea lor este sănătatea sportivilor».

Evenimentul masculin este acum programat să înceapă la ora 10:45 a.m., ceea ce poate face ca căldura să fie un factor mai important. Temperatura maximă prognozată pentru miercuri este de 35 C (95 F), iar evenimentul s-ar putea încheia în cea mai caldă parte a zilei. Cursa feminină se va desfășura miercuri la ora 8 a.m., conform planificării inițiale.

Organizatorii și oficialii orașului și-au exprimat încrederea că nivelul bacteriilor se va îmbunătăți pe măsură ce cerul se va însenina și temperaturile se vor încălzi în zilele care au urmat, dar se pare că acest lucru nu a fost suficient pentru a asigura siguranța atleților.

Exit mobile version