• David a întors primul și nu a cedat avansul până la finalul celor 4 lungimi de bazin. 
  • A încheiat cu cel mai bun timp al semifinalelor, 1:44,43.
  • Luni, în finală, va concura pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului.

David Popovici (19 ani) a încheiat semifinala probei de 200 de metri liber în 1:44,53. S-a calificat în ultimul act cu cel mai bun timp. Finala este programată luni, 29 iulie, de la ora 21:40.

La prânz, David a evoluat în seria 4 de calificare, alături de alți 7 înotători, printre care campionul mondial en-titre Hwang Sunwoo (Coreea de Sud) și Pan Zhanle (China), două staruri ale natației din Asia, ce emit mari pretenții. Popovici a plecat de pe culoarul 4 și a condus cursa de la un capăt la altul. Românul a întors primul după primele două lungimi de bazin. David a încheiat seria cu un timp de 1.45,65, calificându-se în semifinale cu cel mai bun timp.

Înotătorul român a întors primul și nu a cedat avansul până la finalul celor 4 lungimi de bazin. A încheiat cu cel mai bun timp al semifinalelor, 1:44,43. Luni, în finală, va concura pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Prima semifinală a fost extrem de disputată, aceasta fiind câștigată de americanul Luke Hobson (1:45,19), urmat de Lukas Maertens (1:45,36) și de Danas Rapsys (1:45,48).

David Popovici s-a antrenat înainte de semifinalele probei de 200 metri liber. În timp ce românul își făcea turele, în sală a apărut Michael Phelps, care a oferit un interviu, el aflându-se la Paris în postura de comentator.

Citește și