• Sportiva din Marea Britanie a explicat că se retrage din competiţie după ce a apărut o înregistrare video în care apare lovind un cal.
  • Deşi videoclipul datează de mai mulţi ani, sextupla medaliată olimpică este anchetată de Federaţia Ecvestră Internaţională.
  • Charlotte Dujardin şi-a cerut scuze pentru această „eroare de judecată în timpul unei sesiuni de antrenament”.

Tripla campioană olimpică Charlotte Dujardin a anunțat că se retrage de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după difuzarea unei înregistrări în spațiul public în care apare lovindu-şi calul.

Sportiva din Marea Britanie a explicat că se retrage din competiţie după ce a apărut o înregistrare video în care apare lovind un cal. Deşi videoclipul datează de mai mulţi ani, sextupla medaliată olimpică este anchetată de Federaţia Ecvestră Internaţională.

De asemenea, Charlotte Dujardin şi-a cerut scuze pentru această „eroare de judecată în timpul unei sesiuni de antrenament”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„A apărut o înregistrare video din urmă cu patru ani care mă arată făcând o eroare de judecată în timpul unei sesiuni de antrenament. Este de înțeles că Federația Internațională pentru Sporturi Ecvestre (FEI) investighează și am luat decizia de a mă retrage din toate competițiile – inclusiv de la Jocurile Olimpice de la Paris – pe durata acestui proces. Ceea ce s-a întâmplat a fost complet ieșit din comun și nu reflectă modul în care îmi antrenez caii sau îmi pregătesc elevii, însă nu există nicio scuză. Sunt profund rușinată și ar fi trebuit să dau un exemplu mai bun în acel moment. Îmi pare sincer rău pentru acțiunile mele și sunt devastată că am dezamăgit pe toată lumea, inclusiv echipa Marii Britanii, fanii și sponsorii.Voi coopera pe deplin cu FEI, Federația Ecvestră Britanică și British Dressage în timpul investigațiilor lor și nu voi face alte comentarii până la finalizarea procesului. Charlotte Dujardin, 23 iulie 2024″, se arată în mesajul postat de Charlotte Dujardin pe Instagram.

Citește și