Deținătorul recordului mondial la maraton masculin, kenyanul Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, a murit într-un accident rutier

Deținătorul recordului mondial la maraton masculin, kenyanul Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, a murit într-un accident rutier în țara sa natală, a confirmat pentru BBC un oficial kenyan din atletism.

El a murit alături de antrenorul său, Gervais Hakizimana din Rwanda, într-o mașină pe o șosea din apropierea orașului Eldoret. Kiptum a apărut în 2023 ca un rival al compatriotului său Eliud Kipchoge.

El a doborât recordul mondial al lui Kipchoge la Chicago în octombrie anul trecut, alergând cele 26,1 mile în două ore și 35 de secunde.

Chiar săptămâna trecută, echipa sa a anunțat că va încerca să parcurgă distanța în mai puțin de două ore la maratonul de la Rotterdam – o performanță care nu a fost niciodată realizată în competiția deschisă.

Liderul opoziției kenyene și fost prim-ministru, Raila Odinga, a declarat pe X că țara a pierdut un adevărat erou” și că deplânge un individ remarcabil”.

Aducându-i un omagiu tânărului, Sebastian Coe, președintele World Athletics, l-a descris pe Kiptum ca fiind un atlet incredibil care lasă o moștenire incredibilă, ne va lipsi foarte mult”.

Ascensiunea spre faimă a tatălui a doi copii a fost rapidă – a alergat primul său maraton complet abia în 2022. El a participat la prima sa competiție majoră cu patru ani mai devreme, alergând cu pantofi împrumutați deoarece nu-și permitea o pereche proprie.

El se număra printre noii generații de atleți kenyeni care și-au început cariera pe șosea, rupându-se de tradiția trecută a atleților care începeau pe pistă înainte de a trece la distanțe mai lungi.

Citește și

Exit mobile version