• Djokovic a câştigat aurul olimpic la Paris, învingându-l pe Alcaraz cu 7-6(3) 7-6(2).
  • Djokovic pierduse de trei ori în semifinale la Jocurile Olimpice şi ştia că aceasta era ultima sa şansă realistă de a câştiga singurul titlu care îi lipsea din palmares. 
  • „Sincer, când ultima lovitură a trecut pe lângă el, a fost singurul moment în care m-am gândit că pot câştiga meciul”, a adăugat sârbul.

Novak Djokovic a completat Golden Slam-ul carierei, sârbul în vârstă de 37 de ani învingându-l pe spaniolul Carlos Alcaraz într-o luptă magnifică în finala olimpică de simplu masculin, duminică, la Roland Garros.

După eşecurile de la Beijing, Londra, Rio de Janeiro şi Tokyo, Djokovic a câştigat aurul olimpic la Paris, învingându-l pe Alcaraz cu 7-6(3) 7-6(2) în arena Philippe Chatrier de la Roland Garros.

Djokovic a devenit al cincilea jucător care câştigă toate cele patru Grand Slam-uri la simplu şi titlul olimpic, după Rafael Nadal, Serena Williams, Andre Agassi şi Steffi Graf.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Djokovic pierduse de trei ori în semifinale la Jocurile Olimpice şi ştia că aceasta era ultima sa şansă realistă de a câştiga singurul titlu care îi lipsea din palmares. 

„A fost o luptă incredibilă şi a trebuit să joc cel mai bun tenis al meu. A fost corect să terminăm ambele seturi în tie-break”, a declarat Djokovic emoţionat.

„Sincer, când ultima lovitură a trecut pe lângă el, a fost singurul moment în care m-am gândit că pot câştiga meciul”, a adăugat sârbul.

„Mi-am pus inima, sufletul, corpul, familia – totul – în joc pentru a câştiga aurul olimpic. Să câştig aurul olimpic la 37 de ani, în sfârşit am reuşit. Mai presus de toate este pentru ţara mea. Mândria de a juca pentru Serbia”, a spus cel care are 24 de Grand Slam-uri câştigate.

„În momentele dificile, el a reuşit ceva în plus”, a spus Alcaraz, medaliat cu argint, printre lacrimi. Merită această victorie. Mă doare să pierd aşa cum am pierdut, dar plec cu capul sus”.

Citește și