• Româncele au trecut pe locul 2 la 500 de metri, după barca Marii Britanii, la fel ca şi la jumătatea cursei.
  • Ordinea s-a păstrat şi la 1.500 de metri, înainte de finişul ultimilor 500 de metri, cân brca Greciei a forţat pentru a trece în frunte.
  • Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au reuşit să contracareze atacul grecoaicelor şi să-şi păstreze poziţia secundă.

Echipajul român de dublu vâsle categoria uşoară alcătuit din Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen a câştigat vineri medaliile de argint în finala olimpică a probei de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este a şasea medalie olimpică pentru Team România la Paris.

Româncele au trecut pe locul 2 la 500 de metri, după barca Marii Britanii, la fel ca şi la jumătatea cursei, când din urmă venea puternic barca Noii Zeelande.

Ordinea s-a păstrat şi la 1.500 de metri, înainte de finişul ultimilor 500 de metri, când barca Greciei a forţat pentru a trece în frunte.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au reuşit să contracareze atacul grecoaicelor şi să-şi păstreze poziţia secundă.

Primul loc şi titlul de campioane olimpice a revenit componentelor bărcii Marii Britanii, care a dominat cursa. Româncele au trecut linia de sosire cu timpul de 6 minute, 48 de secunde şi 78 sutimi, urmate la jumătate de secundă de Grecia.

Aceasta este a şasea medalie a delageţiei României la Jocurile Olimpice de la Paris şi a patra a canotorilor români.

Cele şase medalii fac ca Team Romania să fi depăşit performanţele de la Rio De Janeiro 2026 şi Tokyo 2020, de unde România s-a întors cu câte 4 medalii.

Citește și