Emma Răducanu a fost desemnată sportiva anului la British Sports Awards

Emma Răducanu a fost desemnată sportiva anului la British Sports Awards

Emma Răducanu a fost desemnată sportiva anului la British Sports Awards

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, Adam Peaty, înotător medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, şi echipa masculină de fotbal a Angliei sunt marii câştigători ai ediţiei 2021 a SJA British Sports Awards, sponsorizată de Loteria Naţională.

Adolescenta care a făcut senzaţie în 2021 în sportul alb, a fost votată Sportiva Anului, devansând-o pe ciclista olimpică Laura Kenny (locul 2) şi pe sportiva paralimpică Dame Sarah Storey (locul 3). Pentru a completa un an strălucit, Răducanu a mai primit şi „Trofeul Peter Wilson” pentru „Cel mai bun debutant internaţional”.

Succesul istoric al Emmei Răducanu la ediţia din acest an a US Open a propulsat-o pe Emma Răducanu la un nivel de celebritate fără precedent, în special în Marea Britanie.

Tânăra în vârstă de 19 ani a devenit prima britanică care a ridicat un trofeu de simplu de Grand Slam în ultimii 44 de ani.

Cei mai distinşi jurnalişti sportivi din Marea Britanie s-au reunit pentru a onora realizările sportivilor britanici din ultimul an, aceştia căzând de acord că triumful Emmei Răducanu la Flushing Meadows a fost o performanţă de neegalat în acest sezon.

Adolescenta nu a putut fi prezentă la gală, dar a trimis un mesaj video în care şi-a exprimat recunoştinţa.

„Este o onoare să primesc un premiu atât de important care a avut câţiva câştigători incredibili în trecut, aşa că a face parte dintre aceştia este o realizare cu adevărat incredibilă”, a declarat Emma Răducanu în discursul său. „A fost un an cu adevărat nebunesc şi o călătorie atât de grozavă şi aştept cu nerăbdare ceea ce urmează.”

Exit mobile version