• LeBron James a fost ales să fie purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024.
  • Jucătorul lui Los Angeles Lakers va conduce echipa SUA pentru a încerca să câştige al cincilea titlu consecutiv.
  • Americanii au câştigat până acum cele patru meciuri de pregătire (Canada, Australia, Serbia, Sudanul de Sud).

Delegaţia americană l-a desemnat luni pe baschetbalistul LeBron James să fie purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

Anunţul era aşteptat, iar acum este oficial. LeBron James (39 de ani) a fost ales luni de colegii săi din delegaţia americană, prima în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, să fie purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024, pe 26 iulie. Jucătorul lui Los Angeles Lakers, dublu campion olimpic în 2008 şi 2012, va conduce echipa SUA pentru a încerca să câştige al cincilea titlu consecutiv.

Cu şase zile înainte de meciul de deschidere împotriva Serbiei, pe 27 iulie, americanii au câştigat până acum cele patru meciuri de pregătire (Canada, Australia, Serbia, Sudanul de Sud).

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ei vor întâlni Germania luni, de la ora 22.00, pentru o ultimă repetiţie. Sportiva care îl va însoţi pe LeBron James ca purtător al drapelului va fi desemnată marţi, 23 iulie.

LeBron James va fi al treilea membru al unei echipe americane de baschet – primul bărbat – care va deveni portdrapelul delegaţiei americane la Jocurile Olimpice. Dawn Staley a fost prima care a primit această onoare (în 2004), în timp ce Sue Bird a făcut acelaşi lucru la Tokyo acum trei ani.

Citește și