EURO 2020: Italia, de neoprit. „Squadra Azzurra” a câștigat Grupa A, cu trei victorii din trei posibile

verratti-italia-euro

verratti-italia-euro

Faza meciurilor din ultima rudă a fazei grupelor la EURO 2020 a început duminică cu meciurile Grupei A. Italia a învins Țara Galilor cu 1-0 și a câștigat grupa, cu 3 victorii din 3 posibile. Meciul a fost condus la centru de arbitrul român Ovidiu Hațegan.

Ultima reprezentație a Italiei în fața propriilor spectatori, pe Stadionul Olimpico, din Roma, s-a încheiat cu victoria gazdelor, în ciuda suspiciunilor dinaintea meciului, care vehiculau varianta unui egal „prietenesc”.

Sub atenta supraveghere a centralului român Ovidiu Hațegan, italienii au dominat de la un capăt la altul, chiar dacă au marcat un singur gol.

Galezii, în inferioritate numerică

Matteo Pessina, care a punctat în minutul 39, reluând din fața porții o centrare trimisă de Verratti. În repriza secundă, Hațegan a dat și un cartonaș roșu, în tabăra galeză, Ethan Ampadu fiind eliminat în minutul 55. Rămași în 10 oameni, galezii nu au mai pus probleme, rezumându-se la a se apăra ermetic.

Roberto Mancini a făcut pe final toate schimbările, introducându-l în teren chiar și pe portarul salvatore Sirigu.

Italia a câștigat și al treilea meci din grupă și implicit s-a situat pe prima poziție în Grupa A, loc de pe care urmează să întâlnească în optimi echipa clasată pe locul 2 în Grupa C, care poate fi Olanda, Ucraina sau Austria.

Țara Galilor ocupă locul 2 în grupă și va întâlni în optimile de finală ocupanta locului 2 din Grupa B, care, în momentul de fașă poate fi oricare din cele patru componente ale grupei.

Exit mobile version