• Elveția a învins Ungaria în al doilea meci din grupa A de la Campionatul European.
  • Duah și Aebischer au marcat în prima repriză pentru Elveția.
  • Germania e lider în grupă după victoria de vineri seară, 5-1 cu Scoția.

Fosta adversară a României din preliminariile Euro a început excelent turneul final din Germania. Elveția a învins cu 3-1 pe Ungaria în cel de-al doilea meci din grupa A și visează cu ochii deschiși la calificarea în optimi. De partea cealaltă, Ungaria are o misiune aproape imposibilă.

Cum a fost meciul de la Koln?

Mult mai dezechilibrat decât ne-am fi așteptat. În prima repriză practic o singură echipă a fost pe teren, Elveția. (VO1) Și a reușit să deschidă rapid scorul prin Duah, reușită care a fost inițial anulată pentru offside. Norocul cu VAR-ul care a corectat eroarea. Apoi, în finalul reprizei a venit reușita lui Aebischer.

Repriza a doua a fost mai echilibrată, iar Ungaria a reușit să își creeze mai multe ocazii și până la urmă a înscris prin Varga după o centrare superbă a lui Szoboszlai. Însă golul nu le-a dat aripi maghiarilor, iar Elveția a preluat din nou controlul și a înscris pe final prin Embolo. Astfel, Elveția are toate șansele să ajungă în optimi în condițiile în care joacă în următorul meci cu Scoția, în timp ce Ungaria poate fi aproape sigură de eliminare dacă pierde etapa viitoare cu Germania, ceea ce pare probabil în acest moment.

Recomandări

PUTIN ȘI KIM SEMNEAZĂ UN PACT
IOHANNIS PARTICIPĂ LA ȘEDINȚA CSAT
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
GJASULA ÎNSCRIE ÎN MIN. 95
ZF: 75% DINTRE ȘCOLI ÎNVAȚĂ ÎN SCHIMBURI
4 ELEVI ROMÂNI IAU AURUL LA OLIMPIADA ASIATICĂ DE FIZICĂ

Ce ne așteaptă în această seară?

În acest momente se joacă pe Olympiastadion din Berlin un super-meci între Spania și Croația. Este grupa morții din care mai face parte și Italia, cea care va juca în această seară cu Albania. Rămâne de văzut cum se va descurca Spania, o mică enigmă la acest turneu.

Vorbim de o țară care a obținut 2 titluri în ultimii 20 de ani, însă care acum mizează pe mulți tineri, cum ar fi puștiul fenomen de la Barcelona, Lamine Yamal, cel care va împlini 17 ani cu o zi înainte de finala Euro de anul acesta. Cred că știm cu toții care ar fi cadoul ideal pentru el.

Citește și