• Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism, a părăsit funcția de ministru al Sportului în urma desființării ministerului și transformării acestuia în Agenția Națională pentru Sport.
  • Într-un mesaj pe Facebook, Novak a exprimat recunoștință față de cei care l-au sprijinit și a afirmat că doar timpul și istoria vor evalua rezultatele sale în sportul românesc.
  • Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a preluat conducerea Agenției Naționale pentru Sport, odată cu reconfigurarea guvernamentală.

Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism și fost ministru al Sportului, și-a încheiat joi mandatul în urma desființării ministerului și transformării acestuia în Agenția Națională pentru Sport. Într-un mesaj postat pe Facebook, Novak a afirmat că doar timpul și istoria vor judeca rezultatele sale în acest domeniu.

După zece ani dedicați sportului românesc, opt ani în calitate de președinte al unei federații și doi ani și șase luni ca ministru al Sportului, Novak și-a exprimat recunoștința față de prietenii săi pentru sprijinul acordat și a declarat că speră să lase în urmă doar amintiri pozitive.

„Mi-am dedicat 10 ani din viaţă sportului românesc, cu cel mai mare optimism, cu încredere şi asumare. Am crezut în principiile mele, am fost vertical şi am vrut să fiu omul pe care şi ceilalţi să se poată baza. Opt ani am fost preşedinte de federaţie, iar doi ani şi şase luni am fost ministrul sportului. Doar timpul şi istoria acestui domeniu vor evalua corect rezultatele mele. Le mulţumesc prietenilor mei pentru sprijin, pentru că au crezut în mine şi mi-au fost alături! Am evoluat mult datorită acestor experienţe şi sper că las în urma mea doar gânduri bune. Pentru viitor, le doresc succes tuturor celor care lucrează în sportul românesc!”, a postat Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Recomandări

FRANȚA APĂRĂ ROMÂNIA
SPECTACOL PE CER
WEINSTEIN ARE CANCER
UN BUCUREȘTI INTERBELIC
IDF BOMBARDEAZĂ
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ?

Eduard Novak a deținut funcția de ministru al Sportului din decembrie 2020, în guvernele conduse de premierii Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. Odată cu reconfigurarea guvernamentală, UDMR a ieșit de la guvernare, iar ministerul Sportului a fost transformat în Agenția Națională pentru Sport, avându-l pe Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, în funcția de conducere.

Citește și: