FOTO. Tânăra care a devenit cea mai rapidă femeie din America. La 21 de ani, este numărul doi în lume la atletism

Atleta Sha’Carri Richardson a câștigat proba de alergare, pe o distanță de 100 de metri, în cadrul Comitetului Olimpic al SUA, devenind astfel cea mai rapidă femeie din America.

În vârstă de 21 de ani, ea a concurat împotriva altor tinere sportive pentru a putea reprezenta SUA la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară. Evenimentul a avut loc la Hayward Field din Eugene, Oregon.

Tânăra a alergat un timp record, mai exact de 10,86 secunde. Pe locul doi a fost Javianne Oliver, cu 10,99 secunde. O altă sportivă, pe numele său Teahna Daniels, a terminat pe locul trei în 11,03 secunde.

Toate cele trei femei au un loc garantat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, participând pentru prima dată. 

Sportiva este acum pe locul doi în lume

„Faptul că sunt atletă, a fost un vis de-ale mele de când eram mică. Să spun că sunt fericită nu e suficient. Sunt binecuvântată și recunoacătoare”, a transmis sportiva după ce a câștigat proba.

Sursă: Instagram

În timpul interviului, ea a povestit despre un eveniment tragic și recent:

„Săptămâna trecută, mama mea biologică s-a stins din viață, însă am ales să-mi urmez visul în continuare. Sunt aici pentru a-mi face familia mândră de mine. Adevărul este că nimeni nu știe prin ce trec și totuși sunt aici, pe pistă”, a mai continuat sportiva.

Tânăra atletă a mai câștigat anterior proba de 100 de metri, în timp ce se afla la Universitatea de Stat din Louisiana, atunci când a doborât recordul în 2019. Astfel, s-a numărat printre cele mai rapide șase femei din istorie, încadrându-se în categoria atletelor de top din toate timpurile.

Exit mobile version