• Victoria lui Russell a fost prima pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022.
  • Norris a fost pe urmele rivalului său şi a avut mai multe încercări de a prelua locul de lider.
  • Dar totul a degenerat în turul 64, când cei doi au intrat în contact, ceea ce i-a făcut pe amândoi să se întoarcă la boxe cu pene.

George Russell a câştigat duminică Marele Premiu al Austriei la Formula 1, după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris, spre finalul cursei, în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia lider.

Verstappen a primit o penalizare de 10 secunde pentru că a provocat o coliziune cu Norris după ce a trecut de pilotul McLaren în timp ce Norris încerca să depăşească. Britanicul a fost forţat să abandoneze.

A fost punctul culminant controversat al unei bătălii de mai multe tururi, în care fiecare s-a plâns de maniera de pilotaj a celuilalt.

Recomandări

BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ORBAN, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN UCRAINA
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI

Victoria lui Russell a fost prima pentru Mercedes de la Marele Premiu al Braziliei din 2022. El a fost presat de Oscar Piastri de la McLaren în ultimele tururi, dar a reuşit să îşi menţină avantajul şi să îşi asigure victoria.

George Russell a câştigat Marele Premiu al Austriei după o coliziune între Max Verstappen şi Lando Norris în timp ce aceştia se luptau pentru poziţia de lider.

Carlos Sainz de la Ferrari a ocupat ultima poziţie a podiumului în faţa lui Lewis Hamilton de la Mercedes, în ciuda unei penalizări de cinci secunde pentru septuplul campion pentru că a depăşit linia albă la intrarea la boxe la prima sa oprire.

În timp ce Verstappen a avut un start puternic din pole position şi a deţinut prima poziţie pentru o mare parte din cursă, un duel palpitant cu Norris, pilotul McLaren, s-a desfăşurat atunci când ambii au efectuat ultimele opriri la boxe în turul 52 din 71, când Red Bull a avut o oprire mai lentă din cauza unei probleme cu roata stânga spate.

Cu un decalaj de mai puţin de două secunde între cei doi, Norris a fost pe urmele rivalului său şi a avut mai multe încercări de a prelua locul de lider. Dar totul a degenerat în turul 64, când cei doi au intrat în contact, ceea ce i-a făcut pe amândoi să se întoarcă la boxe cu pene.

Acest lucru i-a permis lui Russell – care fusese mult timp pe locul al treilea – să treacă în frunte şi să preia conducerea Mercedes-ului, pe care a păstrat-o până la final, obţinând a doua victorie din cariera sa în Formula 1.

Citește și