• Lewis Hamilton şi Oscar Piastri au completat podiumul.
  • Pentru prima dată de la Marele Premiu al Braziliei din 2022, Mercedes a reușit o clasare pe primele două locuri.
  • Russell a profitat, însă, de această cavalcadă de schimbări pentru a încerca o singură oprire, în turul 10, iar britanicul a gestionat pneurile hard până la capăt.

George Russell a obţinut duminică a doua victorie a sezonului în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Lewis Hamilton şi Oscar Piastri au completat podiumul.

George Russell a rezistat unor atacuri târzii ale coechipierului său de la Mercedes F1, Lewis Hamilton, în ultimele tururi şi a câştigat Marele Premiu al Belgiei, obţinând a doua sa victorie din acest sezon.

Într-o cursă de 44 de tururi cu un nivel ridicat de degradare a pneurilor, Russell a optat pentru contra-strategia unei singure opriri la boxe, comparativ cu cele două opriri ale celorlalţi piloţi.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Hamilton, care a preluat conducerea de la Charles Leclerc în turul 3 după ce l-a depăşit pe Sergio Perez în turul inaugural, a reuşit să-l ajungă pe Russell, însă britanicul a rezistat şi a obţinut a doua victorie a anului şi a treia din carieră.

Hamilton a completat prima dublă Mercedes de la Sao Paulo 2022, în faţa lui Oscar Piastri de la McLaren, care l-a depăşit pe Leclerc, care a plecat din pole-position, în ultima parte a cursei, pentru ultima poziţie a podiumului.

Max Verstappen nu a putut obţine decât locul cinci, plecat de pe locul 11 din grilă, fiind implicat într-o luptă cu rivalul la titlu Lando Norris pentru cea mai mare parte a cursei, cu Sergio Perez al şaptelea în faţa lui Carlos Sainz, care a început pe pneurile hard.

Poziţiile în puncte au fost completate de Fernando Alonso şi Esteban Ocon.

Citește și