• Germania a învins Scoția în deschiderea Campionatului European 2024, scor 5-1.
  • Este pentru prima dată când Scoția a primit cinci goluri într-un meci competitiv, de la înfrângerea cu 6-0 în fața Olandei, cu 20 de ani în urmă, în playoff-ul de calificare la Euro 2004.
  • Celelalte două echipe din grupa A – Ungaria și Elveția – se întâlnesc sâmbătă.
  • E primul meci din istoria Euro care include un cartonaș roșu, un penalty transformat și un autogol.

Victorie detașată pentru Germania în primul meci al Campionatului European 2024. Gazda Germania a învins Scoția cu scorul de 5-1.

Germania a dominat meciul de la început, cu trei goluri din prima jumătate a meciului.

„Primele 20 de minute au fost foarte impresionante. Golurile primare au fost foarte bune”, a spus antrenorul german, Julian Nagelsmann. „Este foarte valoros că mulți jucători s-au prezentat bine de la început”.

Recomandări

STOLTENBERG: „CHINA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ”
BELGIA PIERDE, AVANTAJ ROMÂNIA
CASA ALBĂ ACUZĂ DE DEZINFORMARE
VON DER LEYEN MAI AȘTEAPTĂ
GENERAȚIA RISCULUI
AU FĂCUT PACE DIN VORBE

Germania a început în forță și a deschis rapid scorul printr-un șut de la distanță al lui Florian Wirtz, care l-a luat pe nepregătite pe portarul Scoției, Angus Gunn.

Jamal Musiala, într-o formă excelentă, a dublat scorul Germaniei, iar Ryan Porteous din Scoția a fost eliminat după un fault dur asupra lui Ilkay Gundogan în careu. Penalty-ul a fost executat de germanul Kai Havertz, care a adus Germaniei încă un punct.

Niclas Füllkrug, intrat ca rezervă, a marcat al patrulea gol pentru Germania în a doua repriză. Scoția a primit un punct după autogolul lui Antonio Rudiger.

Emre Can a restabilit avantajul pentru Germania cu ultima lovitură a meciului, scorul devenind 5-1.

Germania – Scoția a fost primul meci din istoria Euro care include un cartonaș roșu, un penalty transformat și un autogol.

Meciul a fost jucat pe Arena Allianz din München, Germania, și a fost arbitrat de Anthony Taylor din Anglia.

Germania și-a asigurat o victorie importantă în primul meci al UEFA Euro 2024, și va continua să se pregătească pentru următoarele meciuri din turneu.

Celelalte două echipe din Grupa A, Ungaria și Elveția, se vor întâlni sâmbătă în al doilea meci al turneului.

Citește și