• SR Brașov a fost înființată de suporteri în 2017.
  • Răzvan Lucescu a salvat echipa de datorii.
  • Antrenorul a donat 20.000 euro pentru stingerea datoriilor către ANAF.
  • Și jucătorii au venit cu bani de acasă pentru a ajuta clubul.
  • Primăria nu finanțează echipa de fotbal din liga a treia.

Fotbalul românesc supraviețuiește mai mult decât trăiește. Echipele de tradiție – multe dintre ele – au rămas la mâna suporterilor și a foștilor fotbaliști și antrenori. Este și cazul Brașovului! De acolo vine un gest exemplar!

SR Brașov a fost reînființată de suporteri în 2017. A ajuns din nou să trăiască pe datorie în liga a treia. Ca să nu fie lichidată de FISC, a apelat la donații. Răzvan Lucescu e cel care a sărit primul în ajutor. A jucat un an acolo și a antrenat echipa între 2007 și 2009. Le-a dat brașovenilor 20 de mii de euro ca să-și achite creanțele la ANAF.

Gestul i-a impulsionat pe fani, dar și pe jucători. Așa s-au trezit oamenii de la club nu doar cu donații în bani, dar și cu sticle de șampanie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Nu putem să interpretăm gestului decât ca un semnal clar că odată ce Razvan Lucescu ne-a semnalat drumul, noi ceilalți brașoveni trebuie să îi urmăm exemplul, să ținem un adevărat spirit brașovean local. Sunt brașoveni plecați în străinătate care ne-au trimis șampanii”, a declarat Ciprian Jurubescu, manager general SR Brașov.

Horia Popa, jucător: „Este o gură de oxigen pentru echipă, noi ne-am bucurat foarte mult când am aflat de această veste. Când domnul Lucescu era antrenor la FC Brașov eu eram junior si stiu că admiram faret mult calmitatea dânsului și modul în care aborda conversațiile cu jucătorii”.

Cenk Firat, jucător: „Mai mulți oameni din afaceri sponsorizează mai mult în turcia și statul a făcut construcții mai multe de stadioane, teren de antrenament și mult chestia asta a ajutat primarul. Acum se vede deja că în Turica este la alt nivel”.