• Timpul la sala de sport va fi limitat.
  • Ele se vor închide la ora 21.00.
  • În județul Timiș sălile de fitness rămân închise.

Și tu alegi să faci sport seara, după ce îți termini programul de la serviciu.
Însă, lucrul ăsta s-a mai schimbat odată cu pandemia.
Iar noile restrcții par să îți bage și mai mult bețe în roate. Timpul la sala de fitness îți va fi limitat, odată cu închiderea lor la ora 21:00.

Cum ne afectează noile restricții la sală

Deși ne bucuram în urmă cu aproximativ două săptămâni că sălile de fitness au fost redeschise, după ce au fost închise în toată țară timp de două zile. Acum se pare că ne lovim de o nouă problemă. Timpul limitat pe care îl avem la sală. Dar noi suntem un caz fericit.

În județul Timiș sălile de fitness rămân închise. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență iar reprezentanții sălilor au solicitat demisia prefectului de Timiș, în cazul în care nu va decide redeschiderea activităților lor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sălile de fitness sunt sau nu un pericol în contextul pandemiei

Nu doar rata infectării, extrem de mică, confirmă că nu de la cluburile de fitness vine pericolul, ci şi rezultatele anchetelor epidemiologice ale DSP-urilor.

Ele au fost făcute pentru fiecare caz detectat într-o sală de fitness din București şi au constatat că niciuna dintre cele 35 de persoane infectate cu COVID-19 n-a infectat mai departe nicio persoană.

Iar un alt studiu făcut de Asociaţia Europeană de Fitness şi Activitate Fizică care a colectat date pentru 62 de milioane de vizite în săli de fitness din mai multe țări din Europa.

Arată că din aceste 62 de milioane de vizite, au fost depistate doar 487 de cazuri de COVID-19.

Ceea ce înseamnă că rata de infectare la 100.000 de vizite a fost minusculă, de 0,78%.

Şi în acest studiu, evitarea apariţiei unor focare e pusă pe seama faptului că, în general, în cluburile de fitness normele sanitare sunt respectate de vizitatori.