• Turcia a învins la Euro, cu 3-1 în primul meci al zilei de marți, pe Georgia.
  • Arda Guler, tânărul jucător de la Real Madrid, a reușit golul meciului.
  • În celălalt meci al grupei, Portugalia a învins în prelungiri pe Cehia.

S-a încheiat prima etapă din grupe la Euro, iar ziua de marți a venit cu două meciuri extrem de spectaculoase. Turcia – Georgia devine un candidat serios la meciul turneului, iar apoi Portugalia a obținut victoria în prelungiri cu Cehia.

Cum au fost meciurile de ieri?

Turcia – Georgia poate pe hârtie nu era un meci atractiv, însă s-a dovedit a fi fantastic. Muldur a deschis scorul cu o execuție de excepție, voleu de la marginea careului fără speranțe pentru Mamardashvili. Doar 2 minute mai târziu, toată lumea a crezut că e 2-0, însă reușita lui Yildiz a fost anulată de VAR pentru un offside milimetric. Și dacă nu s-a făcut 2-0, Mikautadze a egalat pentru georgieni cu o reluare din prima din careu. A urmat un joc pe contre cu o mulțime de ratări, iar tânărul star de la Real Madrid, Arda Guler, a reușit în minutul 65 unul dintre cele mai frumoase goluri din 2024. Georgia s-a aruncat în atac și a ratat incredibil mai multe situații, iar chiar la ultima fază, Aktürkoğlu a scăpat pe contraatac și a înscris în poarta goală, asta după ce portarul Georgiei urcase în careu la corner.

În celălalt meci din grupă, Portugalia s-a chinuit rău cu Cehia. Provod a deschis scorul pentru cehi cu un șut superb de la marginea careului în minutul 62, însă avantajul n-a durat mult. Hranac a înscris în propria poartă la o bâlbâială în careul Cehiei. Portugalia a câștigat în prelungiri grație reușitei lui Francisco Conceicao, intrat de doar câteva minute pe teren. Astfel, s-a terminat prima etapă. Spaniolii de la Marca l-au inclus pe Dennis Man în echipa ideală a primei runde.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Ce ne așteaptă astăzi la Euro?

Începe etapa a doua din grupe și sunt trei meciuri și azi: mai întâi la Hamburg este duelul dintre cele două echipe care au pierdut în prima rundă în grupa B, Croația și Albania. Cine pierde este aproape sigur eliminată. Apoi sunt cele două meciuri din grupa A. Gazda Germania joacă la Stuttgart contra Ungariei, iar pe seară vom vedea duelul dintre Scoția și Elveția.

Citește și