• Irina Begu, jucătoarea română clasată 126 WTA, a fost eliminată categoric în primul tur al Wimbledon de Lin Zhu (61 WTA).
  • Begu va primi £60.000 și 10 puncte WTA pentru prezența în turul inaugural, iar Lin Zhu o va întâlni pe Pavlyuchenkova în runda a doua.
  • România mai are 5 reprezentante la Wimbledon 2024, competiție cu premii totale de £50 milioane.

Irina Begu, jucătoarea de tenis română clasată pe locul 126 în ierarhia WTA, a fost eliminată în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Ea a cedat categoric în fața sportivei chineze Lin Zhu (61 WTA), care s-a impus după o oră și 13 minute de joc. Begu a pierdut primul set cu scorul de 6-0, iar în setul secund a încercat o revenire de la 5-1 până la 5-4, însă în cele din urmă victoria a revenit adversarei sale.

Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre cele două jucătoare, după ce în 2019, la Roland Garros, Irina Begu câștigase. Pentru prezența în turul întâi la Wimbledon 2024, Irina Begu va primi un premiu în bani de £60.000 și 10 puncte în clasamentul WTA la simplu. În runda a doua, Lin Zhu o va înfrunta pe Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA), care a trecut de Taylor Townsend (76 WTA) în primul tur.

România mai are cinci reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon: Anca Todoni, Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea. Competiția se desfășoară în perioada 1-14 iulie pe suprafața de iarbă, premiile totale fiind de £50,000,000. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
GERMANII ȘI FRANCEZII SIMT CĂ NU AU DESTUL TIMP LIBER
UNDE MERGI AZI? ÎN CARAIBE
HUNTER BIDEN SE JUDECĂ CU FOX NEWS

Citește și