• Retragerea lui Sinner va permite lui Novak Djokovic să devină cap de serie la simplu, iar turneul de tenis va avea loc în perioada 27 iulie – 4 august.
  • Jocurile Olimpice vor include probe de simplu și dublu masculin și feminin, precum și dublu mixt.
  • Andy Murray, Dan Evans și Cameron Norrie vor reprezenta Marea Britanie, în timp ce Katie Boulter va fi singura reprezentantă la simplu feminin.

Numărul unu mondial Jannik Sinner s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza unei amigdalite, scrie BBC.

Italianul s-a confruntat cu o boală în timpul sfertului de finală de la Wimbledon, pierdut în fața lui Daniil Medvedev la începutul lunii iulie. Sinner era unul dintre favoriții pentru medalia de aur de la Paris, ajungând în semifinalele Openului Francez după ce a câștigat primul său titlu major la Australian Open în ianuarie.

„După o săptămână bună de antrenament pe zgură, am început să nu mă simt bine”, a postat tânărul de 22 de ani pe X.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Mi-am petrecut câteva zile odihnindu-mă, iar în timpul unei vizite medicul a descoperit amigdalită și m-a sfătuit ferm să nu joc. Ratarea Jocurilor este o mare dezamăgire, deoarece a fost unul dintre principalele mele obiective pentru acest sezon.”

Turneul de tenis are loc în perioada 27 iulie – 4 august. Sinner trebuia să joace simplu și dublu la Roland Garros. Retragerea sa înseamnă că Novak Djokovic va fi cap de serie la simplu atunci când se va face tragerea la sorți joi. O serie de jucători vor lipsi de la Jocurile de la Paris, fie din cauza bolii, fie din cauza accidentărilor.

Marketa Vondrousova, medaliată cu argint la Tokyo în urmă cu trei ani, s-a retras marți din cauza unei accidentări la mână, în timp ce polonezul Hubert Hurkacz, numărul șapte mondial, s-a retras și el. Alte absențe notabile sunt britanica Emma Răducanu, numărul trei mondial Aryna Sabalenka și Ons Jabeur, de două ori vicecampion la Wimbledon.

Djokovic, Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon, și Coco Gauff, câștigătoarea US Open, sunt toți programați să joace.

Jocurile Olimpice au loc la doar 13 zile după încheierea Wimbledon și se încheie cu trei săptămâni înainte de începerea US Open. Competiția olimpică de tenis constă în probele de simplu și dublu masculin și feminin, precum și în proba de dublu mixt.

Andy Murray va concura pentru Marea Britanie la finalul carierei sale de jucător, iar Dan Evans, Jack Draper și Cameron Norrie se vor afla și ei la Paris la simplu. Murray va juca la dublu cu Evans, în timp ce Joe Salisbury și Neal Skupski sunt adevărați pretendenți la medalii în aceeași probă.

Katie Boulter este singura reprezentantă a Marii Britanii la simplu feminin și va juca la dublu cu Heather Watson. Watson și Salisbury vor concura și în proba de dublu mixt.

Citește și