• Cheia în aceste cazuri este Donatella Sacchi, cea care a avut dublu rol în finala la sol, scrie Golazo.
  • Un verdict în cazul celor două românce urmează să fie anunțat în acest weekend.
  • Federația Americană de Gimnastică a cerut amânare pentru a depune noi probe.

Cresc din nou emoțiile pentru medalii la Jocurile Olimpice. Nu e vorba despre vreo finală în care intră un sportiv român, ci de dreptate. În această dimineață au loc audierile în cazurile Ana Bărbosu și Sabrina Voinea, cele care acuză că au fost nedreptățite în finala de la sol. Un verdict ar urma să vină în acest weekend.

Ce se întâmplă cu contestațiile depuse de Federația Română de Gimnastică?

Se judecă. Speranțele erau că va veni un verdict favorabil vineri, însă o Federația Americană de Gimnastică a cerut o amânare pentru a veni cu probe noi. Să nu uităm că aceasta e acuzată că nu a făcut contestația pentru nota lui Jordan Chiles în timp util. Astfel, astăzi continuă audierile.

În prim-plan: italianca Donatella Sacchi. Aceasta a avut dublu rol în finala de la sol, fiind președintele comitetului tehnic feminin și președintele Superior Jury. Mărturia ei este un element cheie pentru verdict, scrie Golazo.ro.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Când vine verdictul? Astăzi sau mâine, în funcție de cât vor dura audierile și apoi cât de mult se va delibera pentru a ajunge la un verdict. Cert este că această comisie ad-hoc a TAS de la Paris dorește să dea verdictul înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Care sunt șansele într-un verdict favorabil? Este imposibil de știut în acest moment. Nu putem decât să sperăm. Un alt detaliu important: TAS va da verdictul, însă nu dă și medaliile.

În funcție de verdictul tribunalului, Federația de la noi trebuie să meargă la cea internațională ca aceasta să ia act de decizia TAS. Este însă mai degrabă o formalitate.