• Remarca lui Ballard la Jocurile Olimpice a fost catalogată drept „scandaloasă” de co-comentatoarea sa, Lizzie Simmonds.
  • Comentariile sale au devenit virale, determinând radiodifuzorul să-l elimine imediat din echipa de comentatori.
  • Echipa australiană de înot a câștigat medalia de aur, devenind a patra Olimpiadă consecutivă în care Australia câștigă această probă.

Un comentator sportiv veteran a fost concediat de la Jocurile Olimpice după ce a făcut o remarcă sexistă despre înotătoarele australiene, după ce acestea au câștigat medalia de aur, scrie BBC.

În timp ce echipa de ștafetă 4×100 m stil liber se îndrepta spre ieșirea din bazinul de la Paris, Bob Ballard a spus că acestea termină proba, adăugând „știți cum sunt femeile… stau pe aici, se machiază”.

Clipul a devenit rapid viral, iar radiodifuzorul Eurosport a declarat ulterior că a fost eliminat din echipa de comentatori. Ballard nu a comentat încă public remarcile sale.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Mollie O’Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris și Shayna Jack tocmai le învinseseră pe SUA și China, pentru a deveni a patra Olimpiadă consecutivă la care Australia cucerește medalia de aur în această probă. Acestea făceau cu mâna mulțimii și sărbătoreau reușita atunci când Ballard și-a făcut comentariile.

Co-comentatoarea sa și campioana britanică la înot Lizzie Simmonds a catalogat imediat remarca sa drept „scandaloasă”, provocând râsete din partea lui Ballard. Duminică, Eurosport a declarat că Ballard – anterior un reporter și prezentator BBC de lungă durată – nu va reveni pe undele lor de emisie.

„În timpul unui segment de acoperire Eurosport noaptea trecută, comentatorul Bob Ballard a făcut un comentariu nepotrivit”, a declarat radiodifuzorul într-o declarație. „În acest scop, el a fost eliminat din lista noastră de comentatori cu efect imediat”.

Ballard a fost un om de bază al transmisiunilor sportive globale încă din anii 1980, relatând despre mai multe Jocuri Olimpice și campionate mondiale.

El a comentat o serie de sporturi, inclusiv polo pe apă, hochei pe gheață și tenis în scaun cu rotile, dar este cel mai bine cunoscut pentru reportajele sale despre înot și scufundări.

Swimming Australia a fost contactată pentru comentarii.

Citește și