Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică, marcând finalul ceremoniei de deschidere. VIDEO

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică de pe Muntele Fiji de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Vineri, 23 iulie 2021, a fost ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020. Evenimentul a fost văzut de oamenii din lumea întreagă. România va participa la 17 discipline la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Parada sportivilor a debutat cu Grecia, urmând să intre în scenă 206 delegații. Drapelul României a fost purtat de Simona Radiș și Robert Glință.

După parada sportivilor a fost citit jurământul Jocurilor Olimpice, iar apoi a urmat un spectacol cu 1824 de drone care au construit continentele, iar apoi au format Pământul. Mesajul transmis prin acest moment a fost de unitate prin diversitate. Pe tot parcursul momentului a fost cântată melodia „Imagine all the people” a lui John Lennon.

Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo le-a urat succes tuturor sportivilor, apoi a mulțumit Japoniei.

A urmat Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic pentru un discurs despre unitate, mesajul principal al ceremoniei de deschidere. Acesta i-a dat cuvântul Împăratului Japoniei pentru a declara, oficial, că Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost deschise.

A urmat momentul în care a fost cântat imnul Jocurilor Olimpice și au fost eliberați porumbei de hârtie deasupra stadionului, în semn de pace și solidaritate.

Momentul final al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 a fost marcat de intrarea în scenă a flacărei olimpice. Flăcara olimpică a fost purtată pe ritmurile compoziției muzicale „Bolero”, semnată de Maurice Ravel. Naomi Osaka a fost sportiva care a aprins flacăra olimpică de pe Muntele Fiji, amplasat simbolic pe stadion.

UPDATE 17:38 A intrat în scenă flacăra olimpică. Naomi Osaka aprinde flacăra olimpică de pe Muntele Fiji, amplasat în mod simbolic pe stadion, marcând finalul ceremoniei de deschidere a JO Tokyo 2020

Sursa Foto: Twitter / Tokyo2020

Flacăra olimpică a intrat în scenă, în timp ce s-a auzit Bolero, compoziția muzicală semnată de Maurice Ravel. Flacăra olimpică a fost preluată de doi medici, ca semn de mulțumire pentru sistemul medical care a luptat în prima linie în perioada pandemiei de coronavirus. Apoi, flacăra a fost preluată de un atlet paralimpic, primul care a câștigat o medalie olimpică de aur la competiția paralimpică. Șase copii au preluat flacăra olimpică.

Naomi Osaka a preluat flacăra și se îndreaptă spre Muntele Fuji, amplasat simbolic pe stadion. Naomi Osaka aprinde flacăra olimpică de pe Muntele Fiji.

UPDATE 17:19 În acest moment se cântă imnul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

În aceste momente, imnul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 răsună pe stadion. S-au eliberat, simbolic, porumbei de hârtie deasupra stadionului.

UPDATE 17:14 Împăratul Japoniei a declarat deschis evenimentul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

„Declar deschise Jocurile Olimpice Tokyo 2020”, spus Împăratul Japoniei.

UPDATE 17:00 Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a susținut un discurs

„Pandemia ne-a forțat să ne despărțim și să păstrăm distanța unul față de celălalt. Ne-am îndepărtat chiar și de cei dragi din cauza pandemiei.

Azi, oriunde v-ați afla în lume, știți că suntem uniți pentru acest moment. Flacăra olimpică face lumina să strălucească și mai puternic pentru noi toți”, a spus Thomas Bach în discursul său.

UPDATE 16:58 Seiko Hashimoto, președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, ține un discurs

Seiko Hashimoto le mulțumește sportivilor pentru participare și le urează mult succes: „După 1964, Jocurile Olimpice revin la Tokyo. Această ediție este o moștenire pentru generațiile viitoare. Mulțumesc, Tokyo! Mulțumesc, Japonia!”.

UPDATE 16:46 1824 de drone au construit imaginea continentelor și a Pământului pentru a transmite mesajul unității prin diversitate

Momentul a fost construit pentru a transmite mesajul unității prin diversitate. Dronele formează continentele, apoi Pământul. În timpul momentului s-a auzit melodia lui John Lennon, „Imagine all the people”.

UPDATE 16:39 Este citit jurământul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

În acest moment este citit jurământul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sportivii jură să concureze corect, egal, fără discriminare, în onoarea echipelor și pentru a face lumea un loc mai bun prin sport.

UPDATE 16:28 România a intrat în scenă la parada sportivilor. Drapelul este purtat de canotoarea Simona Radiș și de înotătorul Robert Glinţă

România a intrat în scenă la parada sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Drapelul este purtat de canotoarea Simona Radiș și de înotătorul Robert Glinţă.

Simona Radiș a înlocuit-o în ultimul moment pe Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. Glință este campion european în proba de 200 de metri spate.

Radiș provine din cea mai numeroasă delegație a României la Tokyo, cea a canotajului. Glință pe de altă parte, a fost primul sportiv român calificat la Tokyo.

Primul sportiv din istoria României care a purtat drapelul la Melbourne, în 1956, a fost Iosif Sîrbu.

UPDATE 15:50 Mesajul directorului general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Le urez sportivilor succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”

Tedros Adhanom Ghebreyesus a postat pe Twitter un mesaj în contextul ceremoniei de deschidere: „Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 înseamna un eveniment celebrat de oamenii din lumea întreagă. Celebrăm sportul, sănătatea, excelența, munca de echipă, respectul și speranța. Le urez tuturor sportivilor succes. Le mulțumesc că ne inspiră prin determinarea și solidaritatea lor. Așa putem învinge și noi pandemia, dacă jucăm împreună pentru o victorie în acest sens”.

UPDATE 14:38 A început parada sportivilor

Parada sportivilor a început, iar Grecia a fost prima țară care a intrat în scenă. Grecia a fost urmată de Irlanda, Afghanistan și Azerbaidjan.

După introducerea drapelului japonez în arenă a fost cântat imnul Japoniei

Împăratul japonez Narahito și președintele CIO, Thomas Bach, își împărtășesc salutul, care este urmat de introducerea drapelului japonez în arenă. Acesta este purtat de un sortiment de mari olimpici japonezi de odinioară.

Numărătoarea inversă s-a încheiat cu un foc de artifici despre care cei prezenți au spus că este greu de descris.

Înainte de începerea ceremoniei de început, sute de oameni se aflau pe stradă, în jurul stadionului. Toți își doreau cu ardoare să facă un selfie cu sigla Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, fără spectatori

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Anul acesta, evenimentul se desfășoară fără spectatori.

Exit mobile version