• Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc de pe 14 iulie până pe 30 iulie 2028.
  • Sporturi precum lacrosse și cricket vor face un comeback la Jocurile Olimpice din L.A.
  • University of California se va transforma într-un oraș olimpic pentru sportivi.

Au revoir, Paris! Hello, L.A.! Acum că Jocurile Olimpice de la Paris s-au terminat, probabil deja te gândești la următoarea ediție din 2028. Ce trebuie să știi despre Jocurile Olimpice din Los Angeles?

La ce să ne așteptăm de la Jocurile Olimpice din 2028?

Ca orice ediție a Jocurilor Olimpice, va fi un spectacol de neuitat. Fiecare ediție e specială și te introduce în lumea sportului, chiar dacă în viața de zi cu zi nu ești o persoană sportivă. Ediția de vară de la Los Angeles din 2028 va începe cu ceremonia de deschidere de pe 14 iulie și se vor încheia pe 30 iulie. Jocurile Paralimpice vor începe o lună mai târziu, pe 15 august și se vor încheia pe 27 august. Vor fi competiții pentru 50 de sporturi de-a lungul a 800 de evenimente. La această ediție vom vedea sporturi noi dar și resuscitări ale sporturilor pe care nu le-am văzut de ceva timp. Spre exemplu, sportivii de cricket vor participa în 2028 după 128 de ani de la ultima competiție olimpică. Și hockey-ul pe iarbă și baseball-ul vor avea un comeback. Printre sport-urile noi se vor număra sqush, flag football, un fel de fotbal american unde trebuie echipele trebuie să ia un steag din mâna adversarilor. Și sportivii paralimpici vor putea pentru prima dată la Jocurile Olimpice să facă cățărări.

Infrastructura transportului public nu este puternică în Los Angeles. Cum doresc organizatorii să rezolve problema?

Pentru Los Angeles este a treia oara când găzduiesc Jocurile Olimpice. Deși la ultimele două ediții organizatorii au declarat că vor să găsească soluții mai sustenabile pentru transport, momentan nu au anunțat nimic în legătură cu acest subiect. În schimb, unele locații vor fi adaptate la competiții. De exemplu, stadionul SoFi va găzdui competițiile de înnot unde vor adăuga un bazin olimpic. Universitatea din California se va transforma într-un orășel olimpic pentru sportivi. Este destul de dificil pentru Los Angeles să transforme orașul într-unul fără mașini. L.A.-ul este unul dintre cele mai aglomerate metropole din lume. Dar mai au 4 ani până să gasească o soluție.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Citește și