• Karim Benzema urmează să părăsească Real Madrid după 14 ani la club.
  • Benzema, 35 de ani, a câștigat cinci Ligi Campionilor și patru titluri La Liga cu Madridul.
  • Postul de televiziune Al Ekhbariya, condus de stat saudit, a raportat duminică că Benzema va semna un contract pe doi ani cu Al-Ittihad.

Atacantul câștigător al Balonului de Aur, Karim Benzema, care s-a alăturat giganților spanioli de la Lyon în 2009, va pleca cu un transfer gratuit la încheierea sezonului, declară BBC. Benzema, care mai avea un an de contract, urmează să se mute în Arabia Saudită după ce a primit o „ofertă record” de la Al-Ittihad, potrivit jurnalistului spaniol de fotbal Guillem Balague.

Cum se pregătește Real Madrid pentru viața după Benzema?

Șeful Realului Carlo Ancelotti a declarat sâmbătă că se aștepta ca fostul internațional francez să rămână în sezonul viitor. „Benzema a fost un exemplu de comportament și profesionalism și a reprezentat valorile clubului nostru”, a spus Madrid într-o declarație duminică. „Și-a câștigat dreptul de a-și decide viitorul”.

Este al treilea jucător de prima echipă confirmat că va pleca de la Madrid în două zile, după ce sâmbătă a fost anunțat că atât Eden Hazard, cât și Marco Asensio vor pleca și ei în această vară. Ancelotti a spus: „Kane este un jucător grozav, este de la Tottenham și trebuie să respectăm atât jucătorul, cât și clubul”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Francezul a câștigat în total 25 de titluri majore cu Real Madrid, un record pentru club. Benzema este deținătorul Balonului de Aur, care a condus Madridul spre titlul Ligii Campionilor sezonul trecut cu 15 goluri în competiție. Printre titlurile sale s-au numărat, de asemenea, cinci Cupe Mondiale a Cluburilor și trei triumfuri în Copa del Rey.

Sursă: Sky Sports

Benzema, care a jucat 647 de apariții pentru Madrid, este al doilea pe lista de goluri din toate timpurile cu 353 – doar Cristiano Ronaldo are mai multe. El urmează să facă ultima apariție la Madrid duminică împotriva lui Athletic Bilbao, ultimul lor meci din sezonul La Liga 2022-23.

„Toți fanii din întreaga lume s-au bucurat de fotbalul său magic și unic, ceea ce l-a făcut una dintre marile legende ale clubului nostru și una dintre marile legende ale fotbalului mondial”, a adăugat clubul. „Real Madrid este și va fi întotdeauna casa lui și îi dorim lui și familiei sale tot binele în această nouă fază a vieții sale”.

Madridul va termina pe locul al doilea în La Liga dacă va câștiga duminică – dar este la 11 puncte de campioana Barcelona și nu a reușit să-și păstreze titlul de Liga Campionilor după ce a fost învins în semifinale de Manchester City. Aceste dezamăgiri au dus la zvonuri de multe schimbări la Santiago Bernabeu în această vară – plecarea lui Benzema fiind printre cele mai seismice.

Citește și: