• Lando Norris a fost evacuat din motorhome-ul echipei McLaren în urma unui incendiu electric care a izbucnit cu puțin timp înainte de prânz.
  • Lewis Hamilton a terminat al treilea pentru Mercedes, cu un loc înaintea coechipierului său George Russell.
  • Norris a recunoscut că incidentul l-a afectat mai mult decât și-ar fi dorit, dar a spus că nu este genul de om care să se plângă de astfel de lucruri.

Lando Norris a realizat turul vieții sale pentru a-l învinge pe Max Verstappen și a obține pole position-ul pentru Marele Premiu al Spaniei – la doar cinci ore după ce a fost evacuat din motorhome-ul McLaren în urma unui incendiu, scrie The Independent.

Norris, în vârstă de 24 de ani, și-a rătăcit bocancii de curse în timpul agitației de a părăsi apartamentul de ospitalitate al echipei britanice, când incendiul electric a izbucnit cu puțin timp înainte de prânz pe Circuit de Catalunya din Barcelona. Serviciile de urgență au ajuns rapid la fața locului.

Personalul McLaren și oaspeții acestuia au fost evacuați în siguranță, însă un angajat al echipei britanice a fost transportat la spital ca măsură de precauție. Acesta a fost externat ulterior. Personalul de la Pirelli și Alpine – care ocupă clădirile care flanchează McLaren, – a fost, de asemenea, evacuat. Incendiul a fost stins complet abia cu câteva minute înainte de începerea calificărilor.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ
APPLE ADUCE A.I. PE VISION PRO

Pe pistă, Norris a rămas în urma lui Verstappen cu aproape două zecimi înainte de cursele finale. Cu toate acestea, pilotul în vârstă de 24 de ani a făcut tot posibilul pentru a-l învinge pe rivalul său cu doar 0,020 secunde și pentru a obține al doilea pole position din carieră. Lewis Hamilton a terminat al treilea pentru Mercedes, cu un loc înaintea coechipierului său George Russell.

„A fost un pic de sperietură pentru întreaga echipă și o zi mai stresantă decât mi-aș fi dorit”, a spus Norris reflectând asupra incendiului. „Nu am putut să mă relaxez la fel de mult cum aș fi făcut-o în mod normal. Dar nu am fost niciodată genul de om care să se plângă de aceste lucruri. Poate că mâine mă va afecta un pic mai mult pentru că nu pot obține acel timp liniștit pe care îl iubesc, dar nu este sfârșitul lumii.”

Norris ar fi trebuit să obțină a doua sa victorie din carieră ultima dată în Canada, dar o strategie slabă l-a condamnat la locul al doilea în spatele lui Verstappen. Dar pilotul britanic, aflat la 63 de puncte în urma olandezului în clasamentul campionatului, va avea șansa de a se revanșa în cursa de duminică de 66 de tururi.

La Mercedes, Hamilton a supraviețuit unui moment de nervozitate în a doua fază a calificărilor, când primul său tur l-a lăsat în zona de eliminare. „Anvelopa aia a fost proastă, omule”, s-a plâns el.

Hamilton a revenit repede pe traseu, agățându-și Mercedes-ul pe șine pentru a-l urca pe locul doi. Russell, de asemenea pe punctul de a fi eliminat, a urcat pe locul al treilea, permițând săgeților argintii să lupte încă o zi. În Q3, Russell a părut furios de comportamentul lui Hamilton pe pistă după turul de deschidere.

Citește și