• Hamilton este la victoria cu numărul 104 din carieră.
  • Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) l-a atacat decisiv pe Lando Norris în turul 47.
  • George Russell a fost cel mai rapid din calificări, iar alți doi britanici au completat primele 3 poziții de pe grila de start.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii. Hamilton este la victoria cu numărul 104 din carieră.

Lewis Hamilton a făcut faţă tuturor duelurilor şi a reuşit să bifeze a 104-victorie în Formula 1. Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) l-a atacat decisiv pe Lando Norris în turul 47 şi, în turul 48, l-a depăşit pe exterior şi campionul mondial a urcat pe locul secund. Locul al treilea i-a rămas lui Lando Norris (McLaren). Pe patru a venit Oscar Piastri (McLaren), în timp ce Carlos Sainz (Ferrari) a încheiat pe 5.

Condițiile meteo au pus probleme piloților, iar George Russell a retras mașina în turul 34 din cauza unor probleme mecanice. Pilotul care a început în pole a condus cursa până în turul 27 când a început ploaia la Silverstone.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

George Russell a fost cel mai rapid din calificări, iar alți doi britanici au completat primele 3 poziții de pe grila de start. Lewis Hamilton, colegul său de la Mercedes, a completat prima linie a grilei, în timp ce Lando Norris de la McLaren a încheiat podiumul.

A doua linie din grila de start a fost completată de campionul mondial, Max Verstappen. Olandezul a avut din nou probleme, la fel ca în ultimele curse, și nu a prins podiumul calificărilor.

Charles Leclerc nu a prins ultima secvență a calificărilor și a început cursa de pe 11. Carlos Sainz, care va fi înlocuit de la Ferrari la finalul sezonului, a terminat pe locul 7.

Citește și