Lewis Hamilton s-a confruntat cu depresia în cea mai mare parte a vieții sale: „Când aveam 20 de ani, am avut câteva faze foarte dificile”

Lewis Hamilton a dezvăluit că s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală în cea mai mare parte a vieții sale, din cauza bullying-ului de la școală și a presiunii din curse, scrie The Guardian.

Septuplul campion mondial de Formula 1 a declarat că a suferit de depresie încă din adolescență. Hamilton, care are părinți de rasă mixtă, s-a confruntat cu rasismul în copilărie, crescând în Stevenage.

El a declarat pentru Sunday Times: „Când aveam 20 de ani, am avut câteva faze foarte dificile. Adică, m-am luptat cu sănătatea mintală de-a lungul vieții mele. Am avut depresie. De la o vârstă foarte fragedă, când aveam, cam, 13 ani. Cred că a fost presiunea curselor și lupta la școală. Bullying. Nu aveam cu cine să vorbesc”.

După o perioadă de căutări sufletești în timpul pandemiei de coronavirus din 2020, Hamilton a început să se trezească la 5 dimineața pentru a medita înainte de a alerga. „La început mă chinuiam să-mi calmez mintea”, a spus el. „Dar este o modalitate foarte bună de a intra în contact cu mine însumi, cu sentimentele mele interioare, înțelegând ce pot face”.

Pilotul în vârstă de 39 de ani ocupă locul șase în clasamentul actual al piloților, după două victorii în Grand Prix în sezonul 2024. El va trece la Ferrari la finalul campaniei, după 12 ani petrecuți la Mercedes.

Întrebat dacă a văzut vreodată un terapeut, Hamilton a spus: „Am vorbit cu o femeie, cu ani în urmă, dar asta nu m-a ajutat cu adevărat. Aș vrea să găsesc pe cineva astăzi”.

Exit mobile version