• Jocurile Olimpice de la Paris au loc în perioada 26 iulie – 11 august.
  • Au fost angajați 3.000 de artiști – inclusiv muzicieni și 400 de dansatori pe poduri – deși s-a păstrat secretul cu privire la numele celebre.
  • Echipele olimpice ale lumii vor defila de-a lungul Senei în bărci, urmărite de aproximativ 300.000 de spectatori într-un spectacol regizat de Thomas Jolly.

UPDATE 01:00 – Celine Dion cântă L’Hymne à L’amour

UPDATE ORA 22:30 – Delegația României este primită cu aplauze

Contingentul olimpic al României are o distincție neobișnuită – nu numai că ambii purtători de drapel vâslesc, dar sunt și căsătoriți între ei.

Marius Cozmiuc a câștigat argintul la Tokyo, dar soția sa, Ionela, este în căutarea primei sale clasări pe podium la Jocurile Olimpice.

UPDATE ORA 22:00 – Un omagiu adus celor 10 eroine de aur ale istoriei franceze

Olympe de Gouges, Alice Milliat, Gisèle Halimi, Simone de Beauvoir, Paulette Nardal, Jeanne Barret, Louise Michel, Christine de Pizan, Alice Guy and Simone Veil.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

UPDATE ORA 21:00 – Lady Gaga intră în scenă!

UPDATE ORA 20:00 – Un strop de culoare!

Albastrul, albul și roșul drapelului francez se înalță pe cerul parizian de pe Pont d’Austerlitz!

Cu zece mii de sportivi care vor defila prin inima Parisului, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri promite un spectacol prin excelență. Multe detalii încă sunt ținute secrete, în special cele cu privire la artiștii care vor cânta și care vor face spectacol pe parcursul ceremoniei de deschidere.

Aproximativ o sută de șefi de stat și de guvern sunt așteptați să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care are loc pe Sena, în această seară. Lista completă nu a fost comunicată din cauza unor posibile schimbări de ultim moment.

România va fi reprezentată la această ediție a Jocurilor Olimpice de 106 sportivi, marea majoritate a acestora fiind calificați în probele de canotaj, 45.

Cele mai mari sepranțe în obținerea aurului olimpic se leagă de înotătorul David Popovici.

Citește și