• Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Canadei, gestionând excelent un restart după un safety-car, pentru a obține un avans decisiv în fața rivalilor săi.
  • Lando Norris a condus de două ori cursa, dar a terminat pe locul doi, în timp ce George Russell a depășit pe Lewis Hamilton cu trei tururi înainte de final, ocupând ultimul loc pe podium.
  • Hamilton a terminat pe locul patru, urmat de Oscar Piastri pe locul cinci și Fernando Alonso pe locul șase.

Max Verstappen, de la Red Bull, a câștigat un Grand Prix al Canadei pe o pistă umedă și uscată, care s-a transformat într-o luptă între cinci mașini pentru poziția de lider în ultimele 10 tururi, scrie BBC.

Verstappen a gestionat cu măiestrie un restart după o perioadă de safety-car cu 11 tururi înainte de final, pentru a se avânta la un avans decisiv, în timp ce Lando Norris și Oscar Piastri de la McLaren s-au luptat cu Mercedes-urile lui George Russell și Lewis Hamilton în spatele său.

Verstappen a scos aproape două secunde într-un singur tur și de acolo a controlat cursa până la final.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Norris a condus de două ori cursa mai devreme, pe măsură ce condițiile fluctuau între umed și uscat, dar a pierdut de fiecare dată, oprindu-se mai târziu decât Verstappen.

Iar în ultimele tururi nu a putut face nimic în fața campionului mondial atunci când a fost nevoie și a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

Russell l-a depășit pe Hamilton cu trei tururi înainte de final pentru a ocupa ultimul loc pe podium, dar a rămas cu regretul pentru câteva erori cheie în timpul unei curse pe care a pornit din primul său pole position din ultimii aproape doi ani.

Hamilton a ocupat locul patru în fața lui Piastri, cu Aston Martin-ul lui Fernando Alonso pe locul șase.