• Weekendul din Ungaria a fost ideal pentru echipă, începând cu Lando Norris, care a fost cel mai rapid în sesiunile de antrenamente de vineri.
  • În calificări, Norris a obținut pole position-ul, iar Piastri l-a urmat îndeaproape cu al doilea cel mai bun timp.
  • În ziua cursei, McLaren și-a asigurat prima clasare în primele două locuri 1-2, Lewis Hamilton de la Mercedes ocupând ultima treaptă a podiumului.

Pilotul australian Oscar Piastri a câștigat duminică prima sa cursă de Formula 1 la Marele Premiu al Ungariei, într-o cursă dominantă pentru McLaren.

Weekendul din Ungaria a fost ideal pentru echipă, începând cu Lando Norris, care a fost cel mai rapid în sesiunile de antrenamente de vineri. În calificări, Norris a obținut pole position-ul, iar Piastri l-a urmat îndeaproape cu al doilea cel mai bun timp. În ziua cursei, McLaren și-a asigurat prima clasare în primele două locuri 1-2, Lewis Hamilton de la Mercedes ocupând ultima treaptă a podiumului.

„Aceasta este ziua la care am visat când eram copil, să stau pe ultima treaptă a podiumului. A fost un pic dificil pe final, dar m-am pus într-o poziție bună încă de la început.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Am avut multă încredere în Lando și cred că a fost decizia corectă să fac schimbul la final”, a declarat Oscar Piastri după prima sa victorie în Formula 1.

Deși Norris nu a fost prea fericit să cedeze victoria coechipierului său, britanicul a declarat în cele din urmă că Piastri a meritat prima sa victorie în Ungaria datorită cursei pe care a condus-o.

„O zi extraordinară pentru echipă, acesta este cel mai important lucru. Sunt atât de fericit. A fost un drum lung pentru a obține acest lucru pe merit. Oscar a avut un start bun. Victoria lui trebuia să vină la un moment dat și a meritat-o astăzi”, a declarat Lando Norris.

Piastri a plecat de pe locul doi, în spatele lui Norris, și a reușit să-l depășească în primul viraj. Norris a recâștigat conducerea după o oprire la boxe în turul 46, datorită pneurilor proaspăt schimbate.

Echipa a decis să îl lase pe Piastri să câștige cursa deoarece australianul a fost mai rapid înainte de oprirea la boxe. După discuții în cadrul echipei McLaren, Norris a fost de acord în ultimul moment să îl lase pe Piastri să treacă în fața sa cu doar două tururi rămase.

„Știu că vei face ceea ce trebuie”, i-a spus echipa lui Norris după multe discuții la radio pe această temă.

Citește și