• Scene nemaintâlnite în Liga Campionilor, unde PSG și Istanbul BB au ieșit de pe teren, după un scandal de rasism
  • Sebastian Colțescu, al patrulea oficial, este acuzat că l-a numit „negru” pe un membru al staff-ului echipei turce
  • Recep Erdogan, președintele Turciei, a condamnat ferm rasismul pe Twitter și cere UEFA să ia măsuri

Meciul din această seară, din grupa H a Champions League, de la Paris, dintre PSG și Istanbul BB, a fost întrerupt după ce arbitrul român Sebastian Colțescu l-a numit „negru” pe unul dintre jucătorii echipei gazdă. Partida de pe „Parc des Princes” este condusă de o brigadă de arbitri din România. La centru se află Ovidiu Hațegan, iar Sebastian Colțescu este al patrulea arbitru.

Recep Erdogan, președintele Turciei, a condamnat ferm rasismul pe Twitter și cere UEFA să ia măsuri.

Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarceie rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului”, a scris Recep Erdogan, pe Twitter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cum văd alte țări acest caz?

Presa internațională relatează, de asemenea, despre scandalul de rasism în care a fost implicată brigada românească. Publicații precum The Guardian, Washington Post sau Daily Mail au scris despre arbitrul Colțescu, care este responsabil pentru întreruperea meciului din UCL.

Publicația AS relatează și ea incidentul, spunând că „meciul a fost suspendat din cauza abuzului arbitrului la adresa antrenorului secund de la Bașakșehir”.

„Jucătorii au ieșit de pe teren în semn de protest în timpul ultimului meci din faza grupelor din Liga Campionilor, pentru o presupusă insultă rasistă făcută de un oficial al meciului,” scrie și Sky News.

Cei de la ESPN au scris „jucătorii echipei turcești s-au arătat furioși, spunând că al patrulea oficial al român, Sebastian Coltescu, a folosit un termen rasial împotriva antrenorului secund Pierre Webo”.

Asta în timp ce peste Atlantic, cei de la NY Post au scris următoarele: „Demba Ba a cerut ca al patrulea oficial – Sebastian Colțescu din România – să se explice, în timp ce jucătorii PSG, Neymar și Kylian Mbappe au cerut și ei explicații. Antrenorul Basaksehir, Okan Buruk, i-a spus „ești rasist” lui Colțescu.”. Se pare că le place și la americani „soccer-ul”, dar doar când iese cu scandal.

Meciul se va juca astăzi

Istanbul BB a postat pe Twiiter sloganul UEFA – „No to racism, respect”. Totodată, turcii au cerut înlocuirea lui Colțescu.

Oficialii au decis ca partida să fie suspendată și reluată azi, de la ora 18.55, ora locală.