• Christian Erisken s-a prăbuşit pe teren în finalul primei reprize din meciul Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020
  • Fotbalistul a fost resuscitat timp de aproximativ 18 minute
  • A fost scos de pe teren cu masca de oxigen pe faţă, ulterior a fost confirmat faptul că Eriksen este conştient

UPDATE

Meciul a fost câștigat de Finlanda, scor 1-0. Danezii au ratat un penalty in minutul 74 prin Hojbjerg.

UPDATE 21:15

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

UEFA a anunţat că ambele echipe au cerut ca meciul să fie continuat în această seară. Partida se va relua la ora 21:30, ora României, cu ultimele patru minute din prima repriză, urmând o pauză de doar cinci minute.

UEFA a confirmat că Eriksen este stabil şi se află în spital. Meciul dintre Belgia şi Rusia se va juca de la ora stabilită iniţială, 22:00, ora României.

UPDATE 21:07

Federaţia daneză a anunţat că fotbalistul este conştient şi în condiţii bune, dar va rămâne spitalizat pentru mai multe investigaţii. Jucătorilor li s-a adus la cunoştinţă că Eriksen este bine, iar meciul va fi reluat în această seară, de la ora 20:30, ora locală.

UPDATE

UEFA a comunicat că fotbalistul a fost stabilizat şi transportat la spital.

„În urma urgenței medicale care l-a implicat pe jucătorul danez Christian Eriksen, a avut loc o întâlnire de criză cu ambele echipe și cu oficialii meciului”, mai scrie UEFA.

De altfel şi federaţia daneză a anunţat că fotbalistul este conştient şi va fi supus unor investigaţii amănunţite. Veştile bune au fost confirmate şi de agentul fotbalistului: „Christian este conştient şi respiră pe cont propriu”, a declarat Martin Schoots, după ce a vorbit cu tatăl lui Eriksen.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Fotbalistul este la pământ de minute bune şi a fost resuscitat timp de aproximativ 18 minute. Jucătorii danezi au făcut un zid lângă fotbalist, iar mulţi dintre ei erau cu lacrimi în ochi şi se rugau.

La un moment dat, soţia fotbalistului, în lacrimi, a intrat pe teren şi a vorbit cu căpitanul naţionalei, Simon Kjaer.

În cele din urmă, fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă, înconjurat de un zid de pături, însă nu există în prezent informaţii despre starea lui de sănătate. Din ce s-a putut pe transmiunea partidei, fotbalistul avea masca de oxigen pe faţă în momentul în care a fost scos de pe teren.

Meciul a fost amânat de UEFA.

Christian Dannemann Eriksen este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.