• Marea campioană a României s-a implicat personal pentru a se asigura că României i se face dreptate, după scandalul în care a fost implicată echipa de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Federaţia Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea şi una pentru Jordan Chiles.
  • Nadia Comăneci a declarat că se bucură foarte mult pentru România, menționând că medalia este una mult așteptată după mulți ani.

La scurt timp după verdictul TAS, Nadia Comăneci a spus că se bucură pentru Ana Maria Bărbosu şi că îi va dărui ea o medalie de bronz Sabrinei Voinea. „Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult aşteptată după atâţia ani. Eu nu mă aflu într-o poziţie oficială să decid cine, ce a luat şi cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Eu o să îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exerciţiu fenomenal şi mă bucur pentru participarea lor şi în proba de echipe, pentru că au făcut istorie şi în echipă”, a spus Nadia Comăneci.

Ce s-a întâmplat în lupta pentru medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5. Cele două au fost nemulţumite de cum au fost punctate de arbitri.

Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestaţia americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă. Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată greşită de aceasta, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Federaţia Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea şi una pentru Jordan Chiles.

Citește și