• Naționala României a reușit pentru prima dată să termine prima grupă la un Euro.
  • România a făcut 1-1 cu Slovacia, în timp ce Ucraina-Belgia a fost 0-0.
  • Răzvan Marin a marcat golul României după un penalty scos de Ianis Hagi.
  • Slovacia a condus timp de 12 minute după reușita lui Duda.
  • În optimi, România va întâlni Slovenia/Olanda pe 2 iulie, la Munchen.

Ai trăit ultimii 30 de ani cu performanța Generației de Aur la Mondialul din Statele Unite. Acum, numele Hagi ajunge din nou în cărțile de istorie! Pentru prima dată, România a terminat pe primul loc în grupă la Campionatul European.

Nu ne sperie nici adversarul din optimi. După 24 de ani, ajungem din nou acolo. Tot Hagi era pe teren în sferturi atunci, tot un Iordănescu pe bancă, tatăl lui Edi Iordănescu. Aceste două nume înseamnă ceva pentru România și ne vor duce mai departe.

Golul înscris în ultimul meci cu Slovacia a fost în minutul 37, după un penalty executat de Răzvan Marin. Răzvan Marin a reușit să transforme lovitura de pedeapsă și să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, dar și rezultatul final al partidei. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ
APPLE ADUCE A.I. PE VISION PRO

Pentru că Georgia a bătut-o pe Portugalia, România va juca în optimile de la EURO 2024 cu Olanda, locul trei din Grupa D. În cazul în care Georgia și Cehia nu câștigau cu Portugalia și Turcia, România ar fi întâlnit-o pe Slovenia în optimi.

O victorie cu Olanda aduce o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia.